Softbal

Vonk: ‘Stem geven aan de mensen die zich niet gehoord voelen’

Vonk: ‘Stem geven aan de mensen die zich niet gehoord voelen’

Softbalinternational Britt Vonk is benoemd tot ambassadeur voor de inclusieve sport. De 29-jarige speelster van hoofdklasser Tex Town Tigers zet zich in haar nieuwe rol in om de diversiteit en inclusie in de sport te verbeteren. Vonk: “Ik wil een stem geven aan de mensen die zich niet gehoord voelen.”

In het softbal heeft Vonk nationaal en internationaal een lange staat van dienst. “Sport is zo’n belangrijk ding in mijn leven”, vertelt ze. “Het idee dat sommige mensen zich niet welkom voelen, of niet geaccepteerd voelen in onze sport, dat vind ik echt iets heel naars.”

Als ambassadeur wil ze hier verandering in brengen. Vonk: “Ik wil onze sport diverser en inclusiever maken. Voor mij als sporter en als mens is het als vanzelfsprekend dat iedereen ongeacht gender, seksualiteit, etnische achtergrond, leeftijd, of gezondheid zich thuis moet voelen in onze sport.” Bekijk het hele interview via onderstaande video.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal