HB Hoofdklasse

DSS/Kinheim coach Crouwel is blij dat er weer gespeeld kan worden

DSS/Kinheim coach Crouwel is blij dat er weer gespeeld kan worden

Morgen gaat het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse van start. Iets later dan gepland, vanwege de coronamaatregelen die een goede voorbereiding deze winter in de weg stonden. In de komende dagen blikken wij met spelers, coaches en bestuursleden vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we met manager Mike Crouwel van DSS/Kinheim.

“Ik ben blij dat er weer gespeeld kan worden! Alleen echt leuker wordt het er met al die COVID-maatregelen niet op, aldus Michael Crouwel, manager van DSS/Kinheim.
Maar goed, ze zijn nodig, dat begrijpen wij natuurlijk ook. Ik hoop van harte dat de situatie snel weer normaliseert. Gewoon met publiek onze sport beoefenen blijft toch het allerleukste.”

Oefenwedstrijden

“Oefenwedstrijden zijn er natuurlijk alleen maar om spelsituaties te kunnen testen en om spelers (weer) wedstrijdervaring op te laten doen. In de eerste weekenden hebben we tegen Storks en Quick een 50% score gehaald (1 x winst, 1 x verlies), tegen Twins speelden we gelijk en verloren we.” Hebben ze daarmee aan hun doel voldaan? “Ja, absoluut. Zijn we klaar voor de competitie? Ja, dat ook. Wat ons betreft kunnen we niet snel genoeg beginnen.”

Doelstelling aan het einde van de competitie

“Net als Ronald Jaarsma zou ik nu natuurlijk moeten zeggen dat ik voor de landstitel wil gaan, maar ik neem aan dat je een meer realistischer doel wilt?”

“Ik leg de lat hoger dan vorig jaar – we zijn toen als 7de geëindigd. Dit seizoen is een 4de plek ons doel. Daarmee halen we de play-offs. Met deze spelersgroep moet dat mogelijk zijn.”

De eerste tegenstander: Quick Amersfoort

“Op 29 april, 1 en 2 mei openen wij met drie wedstrijden tegen Quick Amersfoort. Eén van de andere teams waarvan ik denk dat zij die vierde plek als stip op de horizon hebben. Omdat ik te weinig beeld heb van de prestaties van de collega’s, spreek ik geen verwachtingen uit over het grote geheel. Ik beperk mij tot mijn eigen team. Zoals gezegd, ga ik voor een 4de plek in de eindstand. Je mag me daar aan het einde van de reguliere competitie op aanspreken.”

Opening Day in de Hoofdklasse is donderdag 29 april. Om 19.30u worden dan de eerste wedstrijden gespeeld. Hoe DSS/Kinheim en alle anderen het er vanaf brengen zie je uiteraard ook dit seizoen weer live en in samenvatting op HonkbalTV via Eyecons.com!

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse