Roelie Henrique scoorde twee van de dertien punten voor zijn ploeg.

HB Hoofdklasse

Henrique daagt andere Hoofdklassers uit

Foto: © Robert Bos

Henrique daagt andere Hoofdklassers uit

Over twee dagen gaat het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse van start. Iets later dan gepland, vanwege de coronamaatregelen die een goede voorbereiding deze winter in de weg stonden. In de komende dagen blikken wij met spelers, coaches en bestuursleden vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we met Roelie Henrique van L&D Amsterdam.

Wat voor impact heeft het coronavirus jullie voorbereiding op dit seizoen gehad?

“Wij hebben een ingekorte voorbereiding gehad. Daar waar je normaal gesproken vanaf December of Januari al aan de wintertrainingen kan beginnen, was het dit jaar pas halverwege Februari mogelijk. Eenmaal begonnen, konden we eerst alleen buiten in groepen aan slag. Wat betekent dat je geen teamtrainingen kon houden, maar het belangrijkste: Het was voor mij persoonlijk buiten veel te koud om een degelijke training te voltooien.”

Wat is jullie doelstelling voor het seizoen 2021? Jullie waren hard op weg naar de titel in de Holland Series 2020. Dat smaakt ongetwijfeld naar meer!

“Het doel is uiteraard om onze titel te prolongeren. Het zou mooi zijn als we er een derde jaar aan toe kunnen voegen. Wij hebben ​ook een Europa Cup op het programma staan en ik denk persoonlijk dat het doel daar moet zijn om minstens de finale te halen om zo jezelf de kans te geven het toernooi te kunnen winnen.”

Wat zijn jouw persoonlijke doelstellingen voor 2021?

“Ik heb voor het eerst sinds 2018 weer eens een keer een lijstje gemaakt met persoonlijke doelstellingen die ik allemaal aan het einde van het seizoen hoop af te kunnen vinken. Gezond blijven staat uiteraard op 1, maar ik zou liegen als ik nu zou zeggen dat ik me niet bezig houd met de statistieken. Zo heb ik voor mezelf ook opgeschreven dat ik een x aantal honkslagen wil, een x aantal gestolen honken, een x OBP en een x AVG. Om dit alles leuker te maken heb ik zelfs “Challenges” met spelers lopen waarbij wij elkaar gaan uitdagen in bepaalde categorieën. Deze video’s kan je allemaal op mijn Instagram account (red. @r.henrique9) vinden.”

Wat is jouw voorspelling voor de eindstand in de competitie?

“Een voorspelling van een eindstand is zeer moeilijk want tussen nummer 2 en 7 is een hoop mogelijk. Ik heb zo het idee dat het gevecht voor plek 4 dit jaar erg spannend zal worden. Ook denk ik dat de nummer 3 het de traditionele nummer 1 en 2 erg moeilijk zal gaan maken. Wat ik nu ga zeggen zal raar klinken, maar ik heb ook het idee dat de strijd om geen 8ste te worden dit jaar zeer aantrekkelijk zal worden.”

Opening Day in de Hoofdklasse is donderdag 29 april. Om 19.30u worden dan de eerste wedstrijden gespeeld. Hoe Roelie, L&D Amsterdam en alle anderen het er vanaf brengen zie je uiteraard ook dit seizoen weer live en in samenvatting op HonkbalTV via Eyecons.com!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse