HB Hoofdklasse

Huijer: “Ik wil dit jaar al naar de Holland Series”

Foto: © Jan Kruijdenberg

Huijer: “Ik wil dit jaar al naar de Holland Series”

Morgen gaat het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse van start. Iets later dan gepland, vanwege de coronamaatregelen die een goede voorbereiding deze winter in de weg stonden. In de komende dagen blikken wij met spelers, coaches en bestuursleden vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we met pitcher Lars Huijer van HCAW.

Het seizoen gaat donderdag beginnen, maar jullie hebben door corona waarschijnlijk niet de ideale voorbereiding gehad. Hoe hebben de maatregelen jullie voorbereiding beïnvloed?

“De voorbereiding is inderdaad anders geweest. Het was een stuk korter en we konden niet in teamverband trainen en niet binnen trainen. Ondanks dat denk ik dat we als team alles hebben kunnen doen en gedaan hebben om klaar te zijn voor het seizoen.”

Verwacht je dat de ingekorte voorbereiding effect zal hebben op de prestaties?

“Dat is iets wat moet gaan blijken. Vorig seizoen hadden we na een stop van 1 á 2 maanden ook een kortere voorbereiding. Toen heb ik niet het idee gehad dat de prestaties minder waren.

Ik ben wel heel benieuwd hoe dat over een aantal jaar zal zijn. Omdat de jeugd en opleidingsgeams op dit moment nog geen wedstrijden mogen spelen. Hoe dat gaat zijn voor de ontwikkeling voor de doorstroom naar de Hoofdklasse?”

Jij bent een van een flink aantal grote en belangrijke aanwinsten bij HCAW. Wat zijn jullie doelstellingen voor het seizoen 2021?

“Frank (Mooijman, red.) onze teammanager heeft inderdaad in de offseason hard zijn best gedaan om het team te versterken met extra spelers. Ik denk dat hij een goede mix heeft gevonden van jonge spelers met potentie om in de komende jaren te blijven groeien en beter te worden en ervaren rotten. Het doel is om de komende jaren een aanval te doen om bij de top 2 teams te komen en om vanuit daar kampioen van Nederland te worden!”

Wat zijn jouw persoonlijke doelstellingen?

“Mijn persoonlijke doel is om dit jaar al de Holland Series te halen. En voor mij persoonlijk is het belangrijk om met Team Kingdom of the Netherlands goede wedstrijden te spelen op het OKT om ons te plaatsen voor de Olympische Spelen.”

Wat is jouw voorspelling voor de eindstand in de hoofdklasse?

“Ik kan niet in de toekomst kijken, honkbal blijft op dat gebied een rare maar een mooie sport. Je kan op papier nog zo’n goed team hebben, maar als het niet loopt op het veld dan kan alles gebeuren.

Wel denk ik dat teams wat dichterbij elkaar komen en dat er spannendere wedstrijden gespeeld zullen worden!
Maar tijd zal het leren!”

Opening Day in de Hoofdklasse is donderdag 29 april. Om 19.30u worden dan de eerste wedstrijden gespeeld. Hoe Huijer, HCAW en alle anderen het er vanaf brengen zie je uiteraard ook dit seizoen weer live en in samenvatting op HonkbalTV via Eyecons.com!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse