HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus opent seizoen met winst

Curaçao Neptunus opent seizoen met winst

Drie weken na de oorspronkelijke startdatum is vanavond het nieuwe seizoen in de honkbal hoofdklasse van start gegaan. Dat ging niet geheel vlekkeloos. Door de regen moesten drie van de vier wedstrijden worden verplaatst naar morgenavond. Curaçao Neptunus en Silicon Storks konden wel aan hun seizoen beginnen. Dat leverde een eenvoudige 0-8 overwinning op voor de Rotterdammers.

Voor Curaçao Neptunus startte veteraan Diegomar Markwell vanavond aan zijn achttiende seizoen in de hoofdklasse. De startend pitcher van de Rotterdammers stond in zes innings alleen vijf honkslagen toe. Zijn opvolgers Misja Harcksen en Berry van Driel hielden in de laatste drie innings de nul vast.

Al in de tweede inning sloeg Gianison Boekhoudt de eerste homerun van het nieuwe hoofdklasseseizoen. Hij nam daarbij Roger Bernadina mee over de thuisplaat. Bernadina keerde vanavond voor het eerst sinds 2006 voor de Rotterdamse club terug in de Nederlandse competitie, nadat hij vorig seizoen na 14 jaar al zijn rentree in de hoofdklasse had gemaakt voor Quick Amersfoort.

Moeizaam

Wie dacht dat de vroege homerun van Boekhoudt een opmaat was naar een slagfestijn tegen de hekkensluiter van vorig jaar kwam bedrogen uit. Met veel wijdballen en twaalf vrije lopen zorgden de pitchers van Storks ervoor dat de Rotterdamse aanval maar moeizaam op gang kon komen. Toch was van enige gelijkheid tussen de nummers 1 en 8 uit de reguliere competitie van vorig jaar geen enkel moment sprake.

Nadat Curaçao Neptunus via punten in de vierde en zevende inning was uitgelopen naar 0-4, bracht de Rotterdamse ploeg met enkele rake klappen in de slotfase de eindstand op 0-8. In de achtste inning sloeg John Polonius met volle honken een bal over rechtsvelder Renaigel Martis heen voor een tweehonkslag en twee van de drie Rotterdamse runs in deze slagbeurt. Een tweehonkslag van Quintin de Cuba en een hit van Gregory Muller zorgden in de negende inning voor het achtste en laatste punt van de wedstrijd. Die kwam op naam van Dashenko Ricardo, die eerder deze maand door zijn Amerikaanse profclub Gateway Grizzlies op de inactive list was geplaatst.

Uitslagen

Silicon Storks – Curaçao Neptunus: 0-8 | boxscore

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse