HB Hoofdklasse

Engelhardt: “Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt”

Engelhardt: “Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt”

Vanavond gaat het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse van start. Iets later dan gepland, vanwege de coronamaatregelen die een goede voorbereiding deze winter in de weg stonden. Deze week blikken wij met spelers, coaches en bestuursleden vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we met Rachid Engelhardt van Quick Amersfoort.

Het seizoen gaat vanavond beginnen, maar jullie hebben door corona waarschijnlijk niet de ideale voorbereiding gehad. Hoe hebben de maatregelen jullie voorbereiding beïnvloed?

“Wij hebben net zoals andere teams inderdaad niet een lange voorbereiding gehad. In het begin hebben wij in kleine groepen getraind. Dat maakte het wel lastig om aan elkaar te wennen, maar ik verwacht niet dat de ingekorte voorbereiding veel invloed zal hebben op onze prestaties. Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt.”

Jullie zijn een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt, zoals Roger Bernadina, Tijmen Takke en Ademar Rifaela. Wat betekent dit voor jullie doelstellingen voor het seizoen 2021?

“Klopt. Wij zijn jammer genoeg een x aantal basis spelers kwijtgeraakt, maar daarvoor in de plaats hebben wij een paar jonge talenten erbij gekregen wij gaan met een ambitieus team het seizoen in. Onze doelstelling voor dit seizoen is om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Dan zien we wel waar het schip strandt.”

Wat zijn jouw persoonlijke doelstellingen?

“Mijn persoonlijke doelstellingen zijn om altijd beter te presteren dan het jaar ervoor. Dit jaar heb ik nog een speciale doelstelling: ik wil shinen voor mijn vader die van boven af mee kijkt.”, aldus Engelhardt, wiens vader Stanley deze winter helaas overleed.

Wat is jouw voorspelling voor de eindstand in de Hoofdklasse?

“Ik vind voorspellen altijd lastig. Over de eindstand kan ik weinig zeggen, maar ik hoop wel dat er een keer verandering plaatsvindt in de traditionele top-2!”

Opening Day in de Hoofdklasse is donderdag 29 april. Om 19.30u worden dan de eerste wedstrijden gespeeld. Hoe Engelhardt, Quick en alle anderen het er vanaf brengen zie je uiteraard ook dit seizoen weer live en in samenvatting op HonkbalTV via Eyecons.com!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse