HB Hoofdklasse

Piternella: “We willen iedereen verbaasd achterlaten”

Piternella: “We willen iedereen verbaasd achterlaten”

Vanavond gaat het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse van start. Iets later dan gepland, vanwege de coronamaatregelen die een goede voorbereiding deze winter in de weg stonden. Deze week blikken wij met spelers, coaches en bestuursleden vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we met Ruendrick Piternella van Twins Oosterhout.

Het seizoen gaat vanavond beginnen, maar jullie hebben door corona waarschijnlijk niet de ideale voorbereiding gehad. Hoe hebben de maatregelen jullie voorbereiding beïnvloed?

“Het heeft ons eigenlijk niet zoveel beïnvloed vanaf de eerste training kon je al zien dat iedereen wel ready to go was.”

Verwacht je dat de ingekorte voorbereiding effect zal hebben op de prestaties?

Dat zou heel goed kunnen, ja. Je wilt natuurlijk alles dat je leert of waarop je oefent in de trainingen zoveel mogelijk toepassen in wedstrijden, maar daar hebben we nu niet zoveel kansen voor gehad.”

Jullie hebben het team redelijk bij elkaar kunnen houden en hebben er twee Japanse versterkingen bij. Wat zijn jullie doelstellingen voor het seizoen 2021?

“Ons doel is om zeker de play-offs te behalen en daar maken we geen grap in. Elke wedstrijd vanaf 29 april nemen we dan ook heel serieus en willen elke wedstrijd winnen we spelen zeker niet om te verliezen!”

Wat zijn jouw persoonlijke doelstellingen?

“Mijn persoonlijke doelstelling voor dit jaar zal zijn om rond de .300 te slaan met weer een mooi aantal homeruns natuurlijk. Ik denk dat dat wel realistisch is.”

Wat is jouw voorspelling voor de eindstand in de Hoofdklasse?

“Mijn voorspelling dit jaar lijkt misschien een hele aparte, maar mochten wij geen eerste worden denk ik toch wel dat wij voor de 3e/4e plaats gaan. Als ik toch eerlijk ben denk ik dat de eindstand er als volgt uit zal zien:

  1. HCAW of Twins Oosterhout
  2. Twins Oosterhout of L&D Amsterdam of Curaçao Neptunus
  3. Twins Oosterhout of L&D Amsterdam of Curaçao Neptunus
  4. Twins Oosterhout of L&D Amsterdam of Curaçao Neptunus
  5. Hoofddorp Pioniers
  6. Quick Amersfoort
  7. DSS/Kinheim
  8. Silicon Storks

Ik denk dat ik wel tevreden zou zijn met elke van deze uitslagen maar het liefst laten we iedereen verbaasd achter als wij als eerste eindigen.”

Opening Day in de Hoofdklasse is donderdag 29 april. Om 19.30u worden dan de eerste wedstrijden gespeeld. Hoe Piternella, Twins en alle anderen het er vanaf brengen zie je uiteraard ook dit seizoen weer live en in samenvatting op HonkbalTV via Eyecons.com!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse