Pitcher Koen Postelmans stond tegen HCAW maar twee punten toe in vier innings.

HB Hoofdklasse

Openingszeges voor DSS/Kinheim en Twins

Foto: © Robert Bos

Openingszeges voor DSS/Kinheim en Twins

DSS/Kinheim en Twins zijn het nieuwe seizoen in de honkbal hoofdklasse vanavond goed begonnen. Jarreau Martina (Twins Oosterhout) bracht drie punten binnen voor de 3-8 winst tegen HCAW, terwijl Seb Visser (DSS/Kinheim) hetzelfde deed in de met 3-9 gewonnen wedstrijd tegen Quick Amersfoort.

Na drie weken uitstel moest voor de acht hoofdklasseteams het nieuwe seizoen gisteravond starten. Regen werd echter de grote spelbreker. Zes teams moesten nog een dag langer wachten op hun Opening Day. Voor de honkballers van L&D Amsterdam en Hoofddorp Pioniers wordt dat zelfs nog langer, want vanavond werd hun onderlinge wedstrijd voor de tweede dag op rij door de regen afgelast. Gespeeld kon er wel worden in Amersfoort en Bussum, waarbij de wedstrijd in Bussum wel een half uur later startte.

HCAW – Twins Oosterhout

HCAW trad voor het eerst aan met Lars Huijer, de beste pitcher uit de hoofdklasse in 2019. Het was voor Huijer zijn eerste wedstrijd in de hoofdklasse sinds 22 augustus vorig jaar. Toen werd hij in de wedstrijd tegen Twins Oosterhout voor Hoofddorp Pioniers wel winnend pitcher. Uit onvrede vertrok Huijer vroegtijdig bij Pioniers en maakte hij het seizoen af bij het Duitse Heidenheim Heideköpfe, waar hij samen met zijn landgenoot Mike Bolsenbroek de landstitel veroverde.

Jarreau Martina sloeg drie punten binnen voor Twins Oosterhout.
Jarreau Martina sloeg drie punten binnen voor Twins Oosterhout.
Foto: © Robert Bos

In dienst van het Bussumse HCAW werd Huijer vanavond in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen meteen hard geraakt. Hits van Shurman Marlin, Ruendrick Piternella en Diamond Silberie leverden voor Twins Oosterhout in de tweede inning al een 0-4 voorsprong op. De international stond uiteindelijk zes hits en zeven runs toe in de eerste vijf innings. Dat verschil kon HCAW niet meer goed maken, waardoor Twins Oosterhout al in zijn eerste wedstrijd een hele belangrijke zege kon bijschrijven. Dat kwam ook met name door het effectieve heuveloptreden van pitchers Koen Postelmans, Tyson Quolas en de Japanse aanwinst Shunta Oba, die er samen voor zorgden dat twaalf lopers van HCAW achterbleven op de honken.

Behalve Huijer had HCAW vanavond nog een andere belangrijke debutant. Victor Draijer kwam eveneens over van Hoofddorp Pioniers. Draijer werd vorig jaar de beste slagman en Meest Waardevolle Speler van de hoofdklasse. In alle 21 wedstrijden van de reguliere competitie sloeg hij toen minimaal één honkslag. Vandaag was hij in vier slagbeurten goed voor twee tweehonkslagen.

HCAW – Twins Oosterhout: 3-8 (8 innings) | boxscore

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

Zo’n dertig kilometer zuidelijker ging ook in Amersfoort de winst naar de bezoekers. Met honkslagen sloegen Seb Visser (eerste inning) en Nick Hofer (derde inning) elk twee ploeggenoten binnen om DSS/Kinheim naar de eerste winst van dit seizoen te leiden. Quick Amersfoort antwoordde met runs in de eerste drie slagbeurten, maar kon de Haarlemse aanval niet bijhouden. Dat kwam mede door Moreno Vork, die vanaf de vijfde inning vier innings lang geen enkele honkslag meer toestond.

Bij een 3-6 voorsprong besliste DSS/Kinheim de wedstrijd in de achtste inning op het pitchen van Marverich Lourens. De 31-jarige speler van het nationale team van Curaçao kwam eerder deze maand over van Sta Maria Pirates. Bij zijn debuut in de hoofdklasse gooide Lourens in de achtste inning twee keer vier wijd en één keer geraakt werper waarna Matis Crouwel met volle honken de bal tegen de omheining in het linksveld sloeg. Met zijn tweehonkslag bracht hij twee van de drie Haarlemse punten in deze slagbeurt over de thuisplaat en bepaalde hij de eindstand op 3-9.

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim: 3-9 | boxscore

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse