Arthur Bonevacia sloeg met een homerun drie punten binnen voor HCAW.

HB Hoofdklasse

Ook eerste winst voor HCAW en L&D Amsterdam

Foto: © Alfred Cop

Ook eerste winst voor HCAW en L&D Amsterdam

Na Curaçao Neptunus, Twins Oosterhout en DSS/Kinheim hebben vandaag ook de honkballers van HCAW en L&D Amsterdam hun eerste winst kunnen bijschrijven. Het was de eerste speeldag dat alle hoofdklasseteams in actie konden komen. Na twee eerder verregende wedstrijden speelden L&D Amsterdam en Hoofddorp Pioniers hun eerste wedstrijd uit de eerste speelronde. Net als HCAW trok de Amsterdamse regerend kampioen vanmiddag pas in de negende en laatste inning de winst naar zich toe.

Curaçao Neptunus en DSS/Kinheim zijn na twee wedstrijden de enige twee ploegen met twee overwinningen. Met name Neptunus was in zijn eerste twee wedstrijden oppermachtig. Na een 0-8 shut-out op donderdagavond werd vandaag met 18-1 afgerekend met Silicon Storks. Ook de Haarlemse slagploeg van DSS/Kinheim was vandaag op dreef en klaarde de klus tegen Quick Amersfoort in zeven innings.

Curaçao Neptunus – Silicon Storks

Na twee puntloze innings sloeg Curaçao Neptunus vanmiddag in het Neptunus Familiestadion hard toe. Vier hits leverden vijf punten in de derde inning op. En de Rotterdamse ploeg stopte hierna niet meer. Na zes slagbeurten was het verschil al opgelopen tot 18-1. Met drie strikeouts gooide Kevin Kelly hierna in de zevende inning het duel uit. Winnend pitcher Orlando Yntema (6-1-4-0) kwam in de eerste zes innings geen enkele keer serieus in de problemen.

Quintin de Cuba (2 uit 3) en Gianison Boekhoudt (2 uit 3) hadden elk vier binnengeslagen punten. De Cuba sloeg drie punten binnen met een homerun in de vierde inning. Voor Curaçao Neptunus maakte in de zesde inning tweede honkman Faas Sluijter zijn debuut voor de hoofdmacht. Sluijter is de zoon van oud-international en voormalig Neptunus-coach Jeroen Sluijter.

Curaçao Neptunus – Silicon Storks: 18-1 (6 1/2 inning) | boxscore

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort

DSS/Kinheim en Quick Amersfoort scoorden samen zestien runs in de eerste twee innings. De Haarlemse thuisploeg opende de wedstrijd met vijf runs in de vierde inning. Aanvankelijk had Quick Amersfoort daar met vier punten in de tweede slagbeurt nog wel een antwoord op. Maar een nieuwe aanval, ditmaal goed voor acht runs, maakte een einde aan alle illusies.

Seb Visser (5) en Donny Kuiper (4) hadden samen met negen binnengeslagen punten een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 17-4 winst.

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort: 17-4 (6 1/2 inning) | boxscore

Twins Oosterhout – HCAW

Een homerun van Arthur Bonevacia (HCAW) in de vierde inning zorgde lange tijd voor de enige drie punten van de wedstrijd. Tot Twins Oosterhout via twee hits in de zevende inning en een driehonkslag van Jason Halman in de achtste inning de leiding in de wedstrijd overnam: 4-3. HCAW was echter op tijd bij de les en trok via onder meer honkslagen van Max Draijer en Kevin Dirksen de winst in de negende inning alsnog met 4-5 naar zich toe.

Voor HCAW gooide Arij Fransen met vier strikeouts de laatste twee innings uit. De pitcher uit Deventer hoopt binnenkort voor de organisatie van Cincinnati Reds zijn debuut te maken als profhonkballer.

Twins Oosterhout – HCAW: 4-5 | boxscore

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam

L&D Amsterdam heeft bij de start van de competitie eveneens nog de beschikking over zijn profpitcher. Tom de Blok (6-2-1-1) kreeg alleen in de eerste inning van de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers een punt tegen, maar stond hierna geen enkele tegenstander meer toe op de honken. Hoofddorp Pioniers werkte in de achtste inning een 2-4 achterstand weg toen Tyler Boersma met volle honken de bal het midveld in sloeg. Via twee vrije lopen en een veldfout gaf Pioniers hierna in de negende inning zelf de winst weer uit handen. Kalian Sams bepaalde met een tweehonkslag de eindstand op 4-6. Hij stelde Roelie Henrique in staat zijn derde punt van de dag te scoren.

Voor Hoofddorp Pioniers maakte Jair Bogaerts zijn debuut in de hoofdklasse. De Arubaanse aangewezen slagman is de tweelingbroer van Major Leaguer Xander Bogaerts. Jair Bogaerts stond zelf in de seizoenen 2010 en 2011 ook onder contract van Boston Red Sox, maar kwam nooit verder dan de Dominicaanse zomercompetitie. Twee andere Arubaanse nieuwkomers in de Hoofddorpse ploeg waren vandaag voormalig profhonkballer Randolph Oduber en pitcher Ryan Huntington. Oduber speelde eerder in 2016 al acht wedstrijden in de hoofdklasse voor Curaçao Neptunus. Huntington (6-4-4-2) liet in zeven innings een sterke indruk achter.

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam: 4-6 | boxscore

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse