Curaçao Neptunus als enige ongeslagen door eerste ronde

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben zich als enige team ongeslagen door de eerste ronde van de honkbal hoofdklasse gewerkt. De overige teams deelden de punten, waarbij het nog ongeslagen DSS/Kinheim vandaag in de tweede helft van de negende inning pas de winst uit handen gaf.

Silicon Storks kende tegen Curaçao Neptunus een valse start. Het werd een eenzijdige serie waarin de Haagse ploeg geen schijn van kans had. In de andere duels was er dit weekeinde een stuk meer te beleven.

Met een paar hits verhoogden John Polonius (Curaçao Neptunus) en Seb Visser (DSS/Kinheim) hun aantal hits vandaag tot 6, de meesten van alle spelers in de hoofdklasse. Visser verhoogde zijn aantal binnengeslagen punten in zijn derde duel zelfs tot 11.

Silicon Storks – Curaçao Neptunus

Na de 18-1 knock-out van gistermiddag, was de wedstrijd tussen Silicon Storks en Curaçao Neptunus vandaag opnieuw al na zeven innings voorbij. Bij een 0-3 voorsprong scoorde Neptunus nog eens zes runs in de derde inning om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Dat deed de Rotterdamse slagploeg op het heuveloptreden van debutant Nelmerson Angela. De 23-jarige pitcher van Curaçao stond tussen 2015 en 2018 onder contract van New York Mets en maakte in 2018 deel uit van het Koninkrijksteam tijdens het U23 wereldkampioenschap.

De pitchers van Silicon Storks zochten ook vandaag weer naar hun controle. In de eerste drie wedstrijden van dit seizoen gooiden de pitchers samen al 36 keer vier wijd. Ze stonden vandaag negen hits toe. Waaronder twee tweehonkslagen aan John Polonius (2 uit 4), die ook drie binnengeslagen punten had.

Silicon Storks – Curaçao Neptunus: 3-13 (7 innings) | boxscore

HCAW – Twins Oosterhout

Na het verlies in de eerste wedstrijd op vrijdag, heeft HCAW zich in het weekeinde goed herpakt tegen Twins Oosterhout. Zaterdag werd al gewonnen met 4-5. Vandaag leidden pitchers Dennis Burgersdijk (4-1-5-0 in 6 innings) en Nick Keur (0-2-2-0 in 3 innings) hun ploeg naar de tweede winst. Ditmaal een 4-0 shut-out.

HCAW opende de score in de vierde inning toen Julian Goins (honkslag) kon scoren op een wilde worp. Hierna voegde de Bussumse ploeg nog punten aan het totaal toe in de vijfde, zesde en achtste slagbeurt. Met de tweede winst staat HCAW voorlopig op een gedeelde tweede plaats achter koploper Curaçao Neptunus.

HCAW – Twins Oosterhout: 4-0 | boxscore

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

Die tweede plaats deelt HCAW vooralsnog met DSS/Kinheim. De Haarlemse honkballers gingen het nieuwe seizoen overtuigend van start met twee keer winst op Quick Amersfoort. Vandaag voorkwam de ploeg uit Amersfoort een sweep door wel de derde wedstrijd te winnen. Het duurde echter pas tot de negende inning voordat die winst een feit was. De thuisploeg begon de laatste slagbeurt zelfs met een 1-4 achterstand.

Honkslagen op rij van Taylor Clemensia, Rowan van Hoek en Amar van Zwieten brachten Quick Amersfoort in deze negende slagbeurt op het juiste spoor. Met twee man uit en de achterstand verkleind tot 3-4 sloeg Arthur Lugtmeijer met zijn eerste honkslag van de dag de twee winnende punten binnen. Het was een bittere pil voor DSS/Kinheim-pitcher Tom Stuifbergen (10-1-7-0), die, na een jaar afwezigheid, bij zijn rentree in de hoofdklasse het hele duel al vrijwel onbespeelbaar was geweest.

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim: 5-4 | boxscore

L&D Amsterdam – Hoofddorp Pioniers

Na het succesvolle Pioniers-debuut gistermiddag van Ryan Huntington, kwam Hoofddorp Pioniers vandaag door een andere Arubaanse pitcher opnieuw goed voor de dag. John-Michael Halley leidde zijn ploeg naar de eerste winst van het seizoen. Halley stond regerend kampioen L&D Amsterdam in zeven innings slechts twee punten toe. Bovendien gooide hij tien keer drie slag. Raul Jacobs (3 uit 5) bracht Pioniers in de eerste inning op voorsprong, waarna de bezoekers de leiding in de wedstrijd niet meer uit handen gaven.

Op het pitchen van Juan Carlos Sulbaran, Robyn Clara en Connor Prins kwam de slagploeg van Hoofddorp Pioniers tot tien hits. Dat leverde na negen innings een 2-9 overwinning op.

L&D Amsterdam – Hoofddorp Pioniers: 2-9 | boxscore

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse