Laura Wissink aan slag voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Softbal

Twee keer winst voor Koninkrijksteam

Foto: © Sascha Schneider

Twee keer winst voor Koninkrijksteam

Na zes zeges, waaronder vier shut-outs, vorig jaar waren de softbalsters van het Nederlands Koninkrijksteam ook vandaag onverbiddelijk voor Duitsland. In Enschede stond de ploeg van bondscoach Ferenc Jongejan in twee vriendschappelijke oefenwedstrijden opnieuw geen enkel punt toe aan Duitsland. Het Koninkrijksteam won de twee wedstrijden tegen de Duitse nationale ploeg met 11-0 en 0-17.

In een seizoen waarin het coronavirus het internationale programma volledig overhoop had gegooid, kregen de nationale teams van Duitsland en Nederland vorig jaar de kans om verspreid over 3 dagen zes onderlinge wedstrijden te spelen. Dat leverde evenzoveel overwinningen op voor het Koninkrijksteam: 1-9 en 2-12 op 12 juli, 7-0 en 10-0 op 30 augustus en 7-0 en 10-0 op 20 september.

In de voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat dit jaar wordt gehouden van zondag 27 juni tot en met zaterdag 3 juli 2021, stonden de Nederlandse softbalsters vandaag opnieuw tegenover de Europese nummer 10. Voor bondscoach Ferenc Jongejan een ideale kans om zijn speelsters in actie te zien. En voor de Duitse softbalsters de mogelijkheid om tegen een sterke tegenstander te oefenen. Net als vorig jaar werd Duitsland ook vandaag een eenvoudige prooi voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Inside-the-park homerun

Britt Vonk opende in de eerste inning van de eerste wedstrijd de score na een opofferingsslag van Maxime van Dalen. Brenda Beers verdubbelde die voorsprong met een inside-the-park homerun in de tweede inning. Bij een 4-0 voorsprong sloegen Cindy van der Zanden en Jessie van Aalst driehonkslagen op rij om de voorsprong in de derde inning te vergroten tot 6-0. Hierna volgden nog eens vier punten in deze derde Nederlandse slagbeurt, waarin Oranje definitief afstand nam van de Duitse ploeg. Op een honkslag van Wies Ligtvoet bracht Jessie van Aalst in de vierde inning de 11-0 eindstand op het scorebord, voordat het duel na vijf innings werd beëindigd.

Het verschil tussen het Koninkrijksteam en Duitsland was in de tweede wedstrijd nog groter. Tweehonkslagen van Mariëlle Vleugels en Cindy van der Zanden brachten Nederland al vroeg op voorsprong. Bij 0-4 zorgde Isa Los met een driehonkslag op haar beurt voor nog eens twee Nederlandse runs. Vanaf dat moment wierpen de Duitse softbalsters de handdoek definitief in de ring. Door een groot aantal slordigheidjes in de Duitse defensie kon het Koninkrijksteam in de vierde inning eenvoudig uitlopen naar de 0-17 winst.

Samenvatting eerste wedstrijd

Samenvatting tweede wedstrijd

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal