Softbal

Minuut stilte in Hoofdklasse voor André van Overbeek en Wim Oosterhof

Minuut stilte in Hoofdklasse voor André van Overbeek en Wim Oosterhof

De KNBSB vraagt alle verenigingen in de Softbal Dames Hoofdklasse om aanstaande zaterdag (8 mei), voorafgaande aan de eerste wedstrijd, een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan André van Overbeek en Wim Oosterhof (met in achtneming van de coronamaatregelen).

Het trieste berichte bereikte ons afgelopen dinsdag 4 mei: André van Overbeek, die vele jaren bestuurder is geweest op verenigingsniveau, landelijk niveau en internationaal niveau, is op 71-jarige leeftijd overleden.

Hij maakte 4,5 jaar deel uit van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, leidde de European Softball Federation (ESF) acht jaar en was een club-icoon van Euro Stars, waar hij de voorzitter was.

André heeft veel betekend voor de softbalsport op lokaal, nationaal en internationaal niveau. .
Lees hier een mooi verhaal over André, geschreven door Marco Stoovelaar.

Wim Oosterhof

Het trieste berichte bereikte ons ook dat erelid van de KNBSB Wim Oosterhof, die tachtig jaar lang actief is geweest in honkbal en/of softbal, is op 93-jarige leeftijd overleden. Door de jaren heen vervulde de heer Oosterhof vele functies binnen zijn vereniging en (internationale) bond, was één van de club-iconen en kan terecht ‘Mr. Kinheim’ worden genoemd. Wim Oosterhof werd in 2008 opgenomen in de Nederlandse Honkbal en Softbal Hall of Fame.
Lees hier een mooi verhaal van Marco Stoovelaar over Wim.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal