Honkbal

Minuut stilte in Hoofdklasse voor Wim Oosterhof en André van Overbeek

Minuut stilte in Hoofdklasse voor Wim Oosterhof en André van Overbeek

De KNBSB vraagt alle verenigingen in de Honkbal Hoofdklasse om aanstaande zaterdag (8 mei), voorafgaande aan de eerste wedstrijd, een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan André van Overbeek en Wim Oosterhof (met in achtneming van de coronamaatregelen).

Het trieste berichte bereikte ons afgelopen dinsdag 4 mei: Erelid van de KNBSB Wim Oosterhof (zie de bovenste foto), die tachtig jaar lang actief is geweest in honkbal en/of softbal, is op 93-jarige leeftijd overleden. Door de jaren heen vervulde de heer Oosterhof vele functies binnen zijn vereniging en (internationale) bond, was één van de club-iconen en kan terecht ‘Mr. Kinheim’ worden genoemd. Wim Oosterhof werd in 2008 opgenomen in de Nederlandse Honkbal en Softbal Hall of Fame.

Meneer Oosterhof heeft veel betekent voor de honkbal- en softbalsport op lokaal, nationaal en internationaal niveau. De KNBSB vraagt uw vereniging de medewerking om aanstaande zaterdag (8 mei), voorafgaande aan de wedstrijd in de Honkbal Hoofdklasse en Softbal Dames Hoofdklasse, een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van Wim Oosterhof (met in achtneming van de coronamaatregelen).

Meer informatie over Wim Oosterhof: https://www.knbsb.nl/nl/news/in-memoriam-knbsb-erelid-wim-oosterhof-743/

André
Met de softbalverenigingen is al een minuut stilte afgesproken voor softbalicoon André van Overbeek (foto hieronder). Hij maakte 4,5 jaar deel uit van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond, leidde de European Softball Federation (ESF) acht jaar en was een club-icoon van Euro Stars, waar hij de voorzitter was. Lees hier een mooi verhaal over André.

Wij vragen u op een gepaste manier aandacht te besteden aan André van Overbeek en Wim Oosterhof.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal