Arthur Bonevacia aan slag voor HCAW in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam.

HB Hoofdklasse

Winst voor Silicon Storks en HCAW

Winst voor Silicon Storks en HCAW

De eerste winst voor Silicon Storks, een pitchersduel tussen internationals Lars Huijer en Tom de Blok en de eerste verlenging van het nieuwe seizoen. De acht teams uit de hoofdklasse zijn gisteravond gestart aan de tweede speelronde. Daarin bleef Curaçao Neptunus nog steeds ongeslagen en hebben DSS/Kinheim en HCAW de gedeelde tweede plaats ingenomen. HCAW deed dat met een overwinning op regerend kampioen L&D Amsterdam.

Vier keer werd vorige week in de eerste speelronde een wedstrijd al vroegtijdig gestopt. Gisteravond moest voor de eerste keer ook worden verlengd. DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers hielden elkaar negen innings lang in evenwicht. Door een Hoofddorpse veldfout en vier wijd trok de Haarlemse ploeg in de tiende inning de winst naar zich toe.

Het was al de derde overwinning in de eerste vier wedstrijden voor de nummer zeven uit de reguliere competitie van vorig jaar. Op het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort pakte Silicon Storks zijn eerste winst. Daarmee hebben alle teams in de hoofdklasse minimaal één wedstrijd gewonnen. Silicon Storks staat in punten nu weer op gelijke hoogte met Hoofddorp Pioniers, Quick Amersfoort en Twins Oosterhout.

Twins Oosterhout – Silicon Storks

In vergelijking met afgelopen week, toen de pitchers van Silicon Storks in drie wedstrijden 36 keer vier wijd gooiden, had de ploeg de pitching gisteravond een stuk beter voor elkaar. Starter Twan Naessens hield Twins Oosterhout vijf innings lang op één punt. Jayden Gonesh deed het zelfs nog beter. Hij gooide de laatste vier innings van de wedstrijd uit met vijf strikeouts en stond geen enkele tegenstander meer toe op de honken.

Door een paar rake klappen scoorden de Haagse honkballers zelf al meteen punten in de eerste en tweede inning. Hits van Yurdlon Martie (3 uit 5) en Ibrahin Redan beslisten in de vijfde inning de wedstrijd. Silicon Storks kwam op 0-6 en liet de winst niet meer in gevaar komen. Na negen innings stond de 3-8 eindstand op het scorebord.

Twins Oosterhout – Silicon Storks: 3-8 | boxscore

HCAW – L&D Amsterdam

HCAW ging op eigen veld uitstekend van start met de serie tegen regerend kampioen L&D Amsterdam. Met tweehonkslagen van Victor Draijer en Rodney Daal nam HCAW gisteravond in de eerste inning een 2-0 voorsprong. Dat was voor pitcher Lars Huijer (7-1-2-0 in 7 innings) voldoende om zijn eerste overwinning in het Bussumse uniform te boeken. Hij versloeg in een interessant pitchersduel zijn ploeggenoot bij het Nederlands Koninkrijksteam Tom de Blok (6-4-2-1 in 5 innings).

Hoewel HCAW pas in de achtste inning zijn derde en laatste honkslag sloeg, slaagde de Bussumse ploeg er door foutloos spel in om de minimale voorsprong vast te houden. Niels van Weert verkleinde de achterstand voor L&D Amsterdam in de achtste inning nog wel tot 2-1, maar in de laatste inning gooide profpitcher Arij Fransen de deur in het slot.

HCAW – L&D Amsterdam: 2-1 | boxscore

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

Met zijn eerste homerun in de hoofdklasse bracht ex-profhonkballer Randolph Oduber Hoofddorp Pioniers gisteravond in de wedstrijd tegen DSS/Kinheim al in de eerste inning op voorsprong. Maar op elke Hoofddorpse aanval had de Haarlemse thuisploeg een antwoord. DSS/Kinheim nam zo niet alleen in de eerste en in de derde inning de leiding in de wedstrijd over, maar ook in de tiende inning.

In die verlenging had Hoofddorp Pioniers op een hit van Joost van den Bergh een 4-5 voorsprong genomen. Met twee man uit sloeg Mick van Vliet in de gelijkmakende tiende slagbeurt met een tweehonkslag de gelijkmaker weer binnen. Hij werd daarbij geholpen door een veldfout. Nadat DSS/Kinheim door vier wijd de honken vol had gekregen, zorgde een nieuwe vrije loop voor de Haarlemse winst: 6-5.

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers: 6-5 (10 innings) | boxscore

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort

Pitcher Jhan Rifaela stond gisteravond tegenover de gevaarlijke slagploeg van Curaçao Neptunus slechts twee honkslagen toe in vijf innings. Dat gaf Quick Amersfoort de gelegenheid om op voorsprong te komen. Voor de bezoekers scoorde Taylor Clemensia punten na zijn driehonkslag in de tweede en tweehonkslag in de zesde inning.

Vanaf het moment dat Rifaela op de heuvel werd afgelost, ging het mis voor Quick Amersfoort. In drie slagbeurten tijd draaide Curaçao Neptunus de 0-2 achterstand om in een 7-2 overwinning, waarmee de Rotterdamse ploeg nog als enige hoofdklasseclub ongeslagen blijft. Neptunus deed dat op de recent ingevlogen pitchers Marverich Lourens (Curaçao) en Jakob Syrén (Zweden). Met een tweehonkslag en honkslag sloeg Dwayne Kemp in de slotfase drie van de zeven Rotterdamse punten binnen.

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort: 7-2 | boxscore

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse