DSS/Kinheim boekte tegen Hoofddorp Pioniers zijn vierde zege van dit seizoen.

HB Hoofdklasse

DSS/Kinheim zet goede reeks voort tegen Hoofddorp Pioniers met vierde winst

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

DSS/Kinheim zet goede reeks voort tegen Hoofddorp Pioniers met vierde winst

Met zes overwinningen sloot DSS/Kinheim vorig jaar de reguliere competitie af op een zevende en voorlaatste plaats. Dit jaar is de Haarlemse ploeg de eerste twee speelrondes al begonnen met vier zeges. Na twee keer winst op Quick Amersfoort vorige week, werd deze week Hoofddorp Pioniers tweemaal verslagen. In Oosterhout zorgde de jonge Luuk Bun (Twins) voor een bijzondere prestatie toen hij met zijn eerste honkslag in de hoofdklasse de bal over de omheining sloeg.

DSS/Kinheim kent een droomstart in dit nieuwe seizoen. De honkballers van hoofdcoach Michael Crouwel boekten vandaag hun vierde zege in vijf wedstrijden. Daarmee heeft de ploeg nu als enige team de tweede plaats in handen.

Alleen de ongeslagen koploper Curaçao Neptunus won meer wedstrijden. Achter deze twee ploegen staan nu drie teams met drie overwinningen: L&D Amsterdam, HCAW en Twins Oosterhout.

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

Voor de tweede keer in vier dagen tijd heeft DSS/Kinheim de winst gepakt tegen Hoofddorp Pioniers. Na de de 6-5 winst in 10 innings op donderdagavond werd het vanmiddag in het Pim Mulierstadion 10-6 voor de Haarlemse thuisploeg. Randolph Oduber werd de eerste speler van dit seizoen met twee homeruns toen hij in de vierde inning de bal voor het eerste Hoofddorpse punt over de omheining sloeg.

Net als op donderdag ontliepen de twee Noord-Hollandse teams elkaar vandaag ook nauwelijks. Beide ploegen kwamen dit duel twee keer op voorsprong, voordat DSS/Kinheim in de zevende inning de wedstrijd besliste. Op hits van Donny Kuiper, Aiden Finnegan, Bram Blokker en een tweehonkslag van Nick Hofer scoorde de ploeg vijfmaal: 9-6. Daarmee was het verschil gemaakt. DSS/Kinheim won het duel uiteindelijk met 10-6.

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers: 10-6 | boxscore

HCAW – L&D Amsterdam

Met drie runs in zowel de eerste als vierde inning nam HCAW vandaag een comfortabele 6-1 voorsprong tegen L&D Amsterdam. Met een driehonkslag en honkslag sloeg Victor Draijer twee van die zes Bussumse punten binnen. In de vijfde inning kantelde L&D Amsterdam het duel. De Amsterdamse ploeg scoorde viermaal in de vijfde én in de zesde inning om de 6-1 achterstand om te draaien in een 7-9 voorsprong. Mick Vos, Denzel Richardson (beiden met een tweehonkslag), Niels van Weert en Kalian Sams sloegen in allebei deze slagbeurten een honkslag.

Beide teams scoorden hierna nog een paar punten, maar de Amsterdamse voorsprong hield stand: 10-13. HCAW kwam tot dertien honkslagen. L&D Amsterdam sloeg er vijftien. Kalian Sams (3 uit 4) sloeg vier punten binnen. Zijn ploeggenoot Denzel Richardson (3 uit 5) zelfs zes. Richardson verhoogde zijn aantal honkslagen tot 12 en aantal binnengeslagen punten tot 11, waarmee hij aan de leiding gaat in de hoofdklasse.

HCAW – L&D Amsterdam: 10-13 | boxscore

Twins Oosterhout – Silicon Storks

Luuk Bun wordt gefeliciteerd na zijn eerste homerun.
Luuk Bun wordt gefeliciteerd na zijn eerste homerun.

Rayshelon Carolina (vier wijd) opende vanmiddag voor Twins Oosterhout in de eerste inning de score op een hit van Jarreau Martina. Dat bleef lang het enige punt. Pitchers Nelmerson Angela van Storks (7-1-5-0 in 5 1/3 inning) en Simon Gross van Twins (4-4-1-2 in 6 innings) gaven vandaag weinig kansen weg. Maar in de zesde inning had Ruendrick Piternella slechts één kans nodig. Hij sloeg de eerste pitch die hij in deze slagbeurt zag ver over de omheining in het linksveld. Hij nam daarbij twee ploeggenoten mee over de thuisplaat. Het was het hoogtepunt van een slagbeurt waarin Twins Oosterhout op zes hits ook zes runs scoorde en de voorsprong vergrootte tot 7-0.

De 18-jarige Luuk Bun zorgde een inning later voor Twins Oosterhout voor een ander hoogtepunt. Hij kwam in zevende inning in de wedstrijd voor tweede honkman Tyriq Kemp en sloeg zijn allereerste honkslag. Dat was meteen een solohomerun. Daarmee bepaalde Bun de eindstand op 8-1.

Twins Oosterhout – Silicon Storks: 8-1 | boxscore

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort

Curaçao Neptunus had één inning nodig om af te rekenen met Quick Amersfoort. Bij een 1-2 achterstand scoorde de thuisploeg maar liefst negenmaal in de vierde inning. Neptunus kwam in deze slagbeurt tot zeven hits, waaronder tweehonkslagen van Dashenko Ricardo, Quintin de Cuba, Dwayne Kemp en Dudley Leonora.

In de achtste inning vergrootte Benjamin Dille de voorsprong na zijn tweehonkslag tot 11-2 voordat Gregory Muller door een wilde worp voor de knock-out zorgde. Hij scoorde het twaalfde punt en bracht de tien punten verschil op het scorebord, waarmee het duel kon worden afgesloten. Curaçao Neptunus kwam in acht innings tot zeventien hits. Dudley Leonora (4 uit 5) nam er vier voor zijn rekening. Winnend werper Orlando Yntema (Curaçao Neptunus) werd de eerste pitcher dit seizoen met twee overwinningen.

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort: 12-2 (8 innings) | boxscore

Klassement na 2 speelrondes

1. Curaçao Neptunus  05-10
2. DSS/Kinheim    05-08
3. L&D Amsterdam   05-06
4. HCAW        05-06
5. Twins Oosterhout  06-06
6. Hoofddorp Pioniers 05-02
7. Quick Amersfoort  05-02
8. Silicon Storks   06-02

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse