Tex Town Tigers deed dit weekeinde tegen Terrasvogels en Sparks Haarlem goede zaken.

SB Hoofdklasse

Tex Town Tigers: ‘Een spannende competitie waarin wij uiteindelijk de titel pakken’

Foto: © Fred Versluis

Tex Town Tigers: ‘Een spannende competitie waarin wij uiteindelijk de titel pakken’

“De top van de Hoofdklasse is verder naar elkaar toe gegroeid, de verschillen zijn heel klein. Wij verwachten veel mooie en vooral ook spannende wedstrijden. Wij gaan voor de landstitel!” (Rien Smulders, Rob Hassink, Robbert Heuvelman en Martijn Guillot – de coaches van TTT)

Tekst: Herman Hiemstra

Het seizoen is intussen begonnen, maar jullie hebben door corona waarschijnlijk niet de ideale voorbereiding gehad. Hoe hebben de maatregelen jullie voorbereiding beïnvloed?

“Net als bij elk ander team in de Hoofdklasse heeft corona flink invloed gehad op onze voorbereiding.  Gelukkig konden we door de betrekkelijk gunstige weersomstandigheden in februari vroeg naar buiten. De trainingen moesten wel worden aangepast, maar ook in kleine groepjes kon er veel worden gedaan. Dat is bij softbal niet zo’n probleem.”


Verwacht je dat de ingekorte voorbereiding effect zal hebben op de prestaties?

“De geplande oefenwedstrijden moesten helaas allemaal worden afgelast. Maar doordat de clubs nu wekelijks testen voor trainingen en wedstrijden, konden we toch nog een tweetal oefenweekenden doen. Dat was zeker niet ideaal, maar dat probleem speelt niet alleen bij ons.”  Door die ingekorte voorbereiding hebben de speelsters minder live pitching kunnen zien. “Dat heeft zeker invloed op het slaan in het begin van de competitie. Bij het veldwerk speelt dat minder.”

Wat zijn de doelstellingen voor Tex Town Tigers in het seizoen 2021?

“Met toewijding, plezier en (natuurlijk) goed spel is het uiteindelijke doel kampioen worden. Het automatische gevolg daarvan is dat we volgend jaar Europa Cup spelen.”

Wat is jullie voorspelling voor de eindstand in de Hoofdklasse softbal?

“Een aantal teams in de competitie is erg aan elkaar gewaagd. De verschillen zijn heel klein. Dat zagen we vorig jaar ook al. Daar komt nog eens bij dat veel teams zich in de afgelopen winter hebben kunnen versterken. Dat gaat naar verwachting een spannende competitie opleveren, met veel leuke wedstrijden en goed softbal. Wij doen geen uitspraken over de collega-teams; alleen over onszelf. Wij gaan voor het kampioenschap.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse