De slagploeg van Curaçao Neptunus kwam tot zeventien honkslagen.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus oppermachtig naar zesde zege

Curaçao Neptunus oppermachtig naar zesde zege

Met zijn vierde knock-out heeft Curaçao Neptunus zijn ongeslagen status vanavond verlengd tot zes wedstrijden. De Rotterdamse ploeg van manager Ronald Jaarsma had geen genade met Quick Amersfoort: 1-17. De twee teams haalden de op zaterdag verregende wedstrijd in. De andere twee inhaalwedstrijden vanavond gingen door het slechte weer opnieuw niet door.

Eén keer voltooide Curaçao Neptunus in dit prille seizoen een wedstrijd in acht innings en twee keer eerder deed de ploeg dat in zeven innings. op het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort waren de Rotterdammers vanavond opnieuw na zeven innings al klaar. De zeventien tegenpunten waren de meesten voor Quick Amersfoort sinds het 18-13 verlies tegen Hoofddorp Pioniers op 28 juli 2018.

Na vier vrije lopen opende Curaçao Neptunus in de eerste inning de score. De Rotterdamse ploeg stopte hierna niet met scoren. Bij een 0-7 voorsprong scoorden de bezoekers acht runs op zeven hits in de vijfde inning. Daarmee was het leed voor Quick Amersfoort nog niet geleden. In de voorlaatste slagbeurt vergrootte Curaçao Neptunus de voorsprong tot 0-17. Roger Bernadina (vierde inning) en Dwayne Kemp (zesde inning) sloegen elk met een homerun twee punten binnen.

Leider in de hoofdklasse

Brian Biezen redde op het pitchen van Elton Koeiman in de zevende inning de eer voor zijn ploeg. Hij liep na zijn driehonkslag het enige punt voor Quick Amersfoort binnen op een grondbal van Kai Berkel. Het was pas de derde hit voor de thuisploeg van de avond. Starter Kaj Timmermans (8-3-2-0) kreeg in de eerste zes innings alleen honkslagen tegen van Rachid Engelhardt (tweede inning) en Arthur Lugtmeijer (vijfde inning).

Voor de Rotterdammers verhoogde Dwayne Kemp zijn slaggemiddelde met vier hits tot .519. Hij kwam tot twee tweehonkslagen, vijf binnengeslagen punten en drie runs. Daarmee is hij na zes wedstrijden meteen de nieuwe leider in de hoofdklasse voor wat betreft honkslagen (14), tweehonkslagen (4) en binnengeslagen punten (15). Roger Bernadina (3 uit 5) sloeg vanavond vier punten binnen. In de vierde inning kwam Louie-Jay Sienders (1 uit 2) als catcher in de wedstrijd. Hij speelde zijn eerste duel in de hoofdklasse sinds hij in 2015 op het hoogste niveau uitkwam voor Mampaey The Hawks.

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus: 1-17 (7 innings) | boxscore
Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim: afgelast
L&D Amsterdam – HCAW: afgelast

Klassement

1. Curaçao Neptunus  06-12
2. DSS/Kinheim    05-08
3. L&D Amsterdam   05-06
4. HCAW        05-06
5. Twins Oosterhout  06-06
6. Hoofddorp Pioniers 05-02
7. Quick Amersfoort  06-02
8. Silicon Storks   06-02

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse