Presentator Matteo Gandini (rechts) met de Italiaanse bondsvoorzitter Andrea Marcon.

EK 2021

Koninkrijksteam start EK tegen debutant

Koninkrijksteam start EK tegen debutant

Het Nederlands Koninkrijksteam start het Europees kampioenschap op zondag 12 september met een wedstrijd tegen de winnaar van het kwalificatietoernooi in Bratislava (Slowakije). Dat heeft het organisatiecomité vandaag tijdens een presentatie in het Amici del Fiume in Turijn bekendgemaakt.

Aan het Europees kampioenschap nemen dit jaar een recordaantal van zestien landen deel. Vier landen kunnen zich nog kwalificeren voor het EK van aankomende september. Hiervoor starten eind juni vier kwalificatietoernooien in Moskou (Rusland), Utenos (Litouwen), Bratislava (Slowakije) en Beograd (Servië). De Europese honkbalbond CEB heeft de deelnemers gisteren per brief laten weten dat deze toernooien gewoon op de oorspronkelijke data worden gespeeld.

De winnaar van het kwalificatietoernooi in Bratislava wordt op zondag 12 september om 15.30 uur in het Italiaanse Turijn de eerste tegenstander van het Koninkrijksteam, dat de thuisploeg voor dit duel is. De deelnemers aan het kwalificatietoernooi zijn Slowakije, Finland, Bulgarije en Hongarije. Geen van deze vier teams speelden ooit eerder op het Europees kampioenschap voor A-landen.

Kwartfinales

Op maandag 13 september vervolgt Oranje het toernooi met een wedstrijd in Avigliana. Tegenstander om 20.30 uur is dan Tsjechië, dat voor dit duel de thuisploeg wordt. Het Koninkrijksteam sluit de eerste speelronde op dinsdag 14 september af met een thuiswedstrijd tegen Zweden. Dit duel start om 15.00 uur in Settimo Torinese.

Na de eerste speelronde zijn op donderdag 16 september de kwartfinales. Als het Koninkrijksteam de eerste ronde op de eerste plaats afsluit, treft Oranje in de kwartfinales om 20.30 uur de nummer 2 van de poule met onder andere Israël, Groot-Brittannië en Frankrijk. Bij een tweede plaats in de eerste ronde wordt de groepswinnaar uit die poule om 20.30 uur in Avigliana de tegenstander.

De halve finales volgen op vrijdag 18 september om 16.00 uur en 20.30 uur. Beide wedstrijden worden gespeeld op het Impianto sportivo Giovanni Paolo II in Avigliana. Voor de finale en de strijd om het brons op zondag 19 september reizen de vier teams vervolgens zo’n dertig kilometer oostelijk af naar Turijn. De finale wordt gespeeld om 20.30 uur in het Via Passo Buole, de thuishaven van Grizzlies Torino 48.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021