Tom de Blok wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten na zijn perfect game.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam na perfect game naar tweede plaats

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

L&D Amsterdam na perfect game naar tweede plaats

Met een perfect game van pitcher Tom de Blok is L&D Amsterdam vandaag opgeklommen naar de tweede plaats in de hoofdklasse. In Bussum was Lars Huijer dichtbij zijn tweede no-hitter uit zijn carrière. De pitcher van HCAW stond zes innings lang geen honkslag toe. In de hoofdklasse blijft Curaçao Neptunus ongeslagen de koploper.

Met nog een maand te gaan voor de start van het Olympisch kwalificatietoernooi lijken pitchers Tom de Blok en Lars Huijer hun vorm te pakken te hebben. De twee voormalige profpitchers waren vandaag een klasse apart. In de wedstrijd tegen de nummer 2 DSS/Kinheim gooide De Blok zelfs de vierde perfect game uit de historie van de hoofdklasse.

Huijer hield de slagploeg van Silicon Storks zes innings lang zonder honkslag. Met die prestaties boekten zowel L&D Amsterdam als HCAW hun vierde overwinning van het seizoen. Ze blijven daarmee in het spoor van koploper Curaçao Neptunus, dat ook in zijn zevende wedstrijd met overmacht ongeslagen bleef.

Bij de Rotterdammers speelde Dwayne Kemp vandaag zijn 500e wedstrijd in de hoofdklasse. Hij heeft zich daarmee gevoegd bij de selecte groep van spelers die deze mijlpaal eerder al bereikten. Waaronder zijn vader Adonis Kemp, die tot 551 wedstrijden in de hoofdklasse kwam. Het record is nog altijd in handen van Dirk van ’t Klooster, die 906 wedstrijden speelde op het hoogste niveau.

DSS/Kinheim – L&D Amsterdam

Tom de Blok heeft al 11 innings op rij geen honkslag tegengekregen.
Tom de Blok heeft al 11 innings op rij geen honkslag tegengekregen.
Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

In de wedstrijd tussen DSS/Kinheim en L&D Amsterdam eiste de 25-jarige Tom de Blok (7-0-0-0) met zijn perfect game de hoofdrol op. Hij begon het duel met drie strikeouts op rij en bleef ook in de zes innings daarna onverbiddelijk voor de slagploeg van zijn Haarlemse tegenstander.

Door drie vrije lopen op rij, een wilde worp en een veldfout had L&D Amsterdam al in de eerste slagbeurt een 0-3 voorsprong genomen. Vanaf de vierde inning liep L&D Amsterdam in drie slagbeurten uit naar de 0-12 winst. Daarbij profiteerde Amsterdam opnieuw van een aantal vrije lopen. Drie pitchers van DSS/Kinheim gooiden er samen twaalf in de eerste zes innings. Daardoor had L&D Amsterdam aan negen hits voldoende om de wedstrijd na zeven innings met een 0-12 voorsprong te beëindigen.

DSS/Kinheim – L&D Amsterdam: 0-12 (7 innings) | boxscore

Silicon Storks – HCAW

Arthur Bonaviacia wordt gefeliciteerd na zijn grandslam-homerun.
Arthur Bonaviacia wordt gefeliciteerd na zijn grandslam-homerun.
Foto: © Pim van Nes

Lars Huijer stond voor HCAW zes innings lang geen enkele honkslag toe aan de slagploeg van Silicon Storks. Alleen in de derde inning bereikte Roy Winkel de honken na een wilde worp bij zijn derde slagbal. In de zevende inning brak Ibrahin Redan de no-hitter op. Met één man uit sloeg hij de eerste honkslag van de dag voor Silicon Storks. Darren Winklaar volgde eveneens met een hit om ook het eerste Haagse punt op het scorebord te brengen.

Huijer (9-1-4-1) stond nog twee honkslagen toe voordat hij in de achtste inning werd vervangen. Op dat moment had HCAW al een 1-7 voorsprong genomen. Vooral door een grandslam-homerun van Arthur Bonevacia, die de bal in de achtste Bussumse slagbeurt ver over de hekken in het rechtsveld ramde. In de laatste slagbeurt maakte de thuisploeg het nog spannend. Op de bullpen van HCAW kwam Storks in de negende inning terug tot 5-7. Maar met de gelijkmaker in het slagperk maakte HCAW de derde en beslissende uit.

Silicon Storks – HCAW: 5-7 | boxscore

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout

Twins Oosterhout scoorde bij een 1-2 voorsprong vijfmaal in de vierde inning om het duel tegen Quick Amersfoort te beslissen. Tyriq Kemp en Jarreau Martina sloegen allebei met een honkslag twee punten binnen in deze slagbeurt.

Beide teams kwamen vandaag tot acht hits en Quick Amersfoort kwam in de zevende inning nog terug tot 6-8, maar slaagde er niet meer in om het verschil te overbruggen. Met de winst blijft Twins Oosterhout in punten op gelijke hoogte met L&D Amsterdam, DSS/Kinheim en HCAW. Zij wonnen elk in zes wedstrijden viermaal. Twins Oosterhout deed dat in zeven wedstrijden.

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout: 6-9 | boxscore

Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus

Dwayne Kemp krijgt voor de start van het duel bloemen voor zijn 500e wedstrijd in de hoofdklasse.
Dwayne Kemp krijgt voor de start van het duel bloemen voor zijn 500e wedstrijd in de hoofdklasse.
Foto: © Robert Bos

Curaçao Neptunus pakte vandaag zijn zevende opeenvolgende overwinning en deed dat voor de vijfde keer met een knock-out. Na zeven innings kon het materiaal weer worden ingepakt. Mede door jubilaris Dwayne Kemp, die zijn 500e wedstrijd in de hoofdklasse speelde. Kemp sloeg honkslagen in de eerste en de zesde inning. Hij bracht daarmee vandaag drie punten over de thuisplaat.

Met Diegomar Markwell, Misja Harcksen en Kevin Bakker op de heuvel kwam de winst daarmee geen enkel moment in gevaar. De drie pitchers stonden in zeven innings samen vijf honkslagen toe. Twee daarvan werden geslagen door Denzel Brooks (2 uit 3) en Jeldwin Orman (2 uit 3). Aangewezen slagman Shaldimar Daantji speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor Neptunus. Hij is hersteld van een blessure en was vanmiddag goed voor drie van de zestien Rotterdamse hits.

Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus: 1-13 (7 innings) | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus  07-14
2. L&D Amsterdam   06-08
3. DSS/Kinheim    06-08
4. HCAW        06-08
5. Twins Oosterhout  07-08
6. Hoofddorp Pioniers 06-02
7. Quick Amersfoort  07-02
8. Silicon Storks   07-02

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse