Jeff Delfina aan slag tegen Singapore op het WK van 2019.

Softbal

Wereldkampioenschap voor mannen opnieuw verschoven

Foto: © WBSC

Wereldkampioenschap voor mannen opnieuw verschoven

De zeventiende editie van het wereldkampioenschap softbal voor mannen in Auckland (Nieuw-Zeeland) is opnieuw verschoven en wordt nu gespeeld van 26 november tot en met 4 december 2022. Dat heeft de World Baseball Softball Confederation (WBSC) gisteren bekendgemaakt. Het uitstel moet voldoende tijd geven aan de organisatoren van de kwalificatietoernooien.

Het WK stond oorspronkelijk op het programma voor februari van dit jaar. Vanwege de coronapandemie besloot de WBSC vorig jaar juni al de speeldata met een jaar op te schuiven naar 19 tot en met 27 februari 2022. Nu heeft de wereldbond het toernooi nog verder opgeschoven.

Het is voor de tweede keer dat het wereldkampioenschap softbal voor mannen in Auckland wordt gehouden. De laatste keer dat het WK werd gespeeld in de grootste stad van Nieuw-Zeeland, was in 2013. Ook in 1976 en 2004 was Nieuw-Zeeland gastheer van het WK. Toen werd er gesoftbald in respectievelijk Lower Hutt en Christchurch.

Europees kampioenschap

Het Nederlands softbalteam keerde in 2019 terug op het wereldkampioenschap, nadat Oranje op het Europees kampioenschap in Tsjechië een jaar eerder knap de finale had gehaald. Van 21 tot en met 26 juni vindt in de Tsjechische steden Ledenice and Sezimovo Ústí de eerstvolgende Europese titelstrijd plaats. Ook op dat toernooi verdienen de twee finalisten een plaats op het wereldkampioenschap.

In totaal kunnen elf landen uit vijf continenten zich via één van de kwalificatietoernooien plaatsen voor het WK van 2022. Voor een twaalfde deelnemer is een wildcard beschikbaar.

Beste resultaat

Nederland nam tot dusver zeven keer deel aan het wereldkampioenschap. In 2019 werd Oranje met twee overwinningen dertiende in een deelnemersveld van zestien landen. Het beste resultaat haalden de Nederlandse mannen in 1992 toen Oranje vier van zijn acht wedstrijden won en daarmee gedeeld negende werd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal