Jezreel Pereira in actie voor Silicon Storks tijdens een oefenwedstrijd tegen Quick Amersfoort.

HB Hoofdklasse

Punten in mindering voor Silicon Storks

Foto: © Robert Bos

Punten in mindering voor Silicon Storks

Silicon Storks heeft voor het opstellen van Jezreel Pereira vier punten in de mindering gekregen. Pereira was in zijn eerste twee wedstrijden nog niet speelgerechtigd om uit te komen in de hoofdklasse. Door die straf staat de Haagse hoofdklasser in het klassement na drie speelrondes nu op -2 punten.

Pereira kwam voor aanvang van het seizoen over van Euro Stars uit Capelle aan den IJssel en maakte zijn debuut voor Storks in de hoofdklasse op 1 mei in de met 18-1 verloren wedstrijd tegen Curaçao Neptunus. In zijn enige slagbeurt ging hij als pinch-hitter in de zevende inning uit door drie slag op het pitchen van Kevin Kelly.

Acht dagen later kwam Pereira in het duel tegen Twins Oosterhout op 9 mei in de achtste inning als pinch-hitter in de wedstrijd en sneuvelde hij door een vangbal in het rechtsveld. Pereira vervolgde de wedstrijd als tweede honkman, maar kwam niet meer aan slag. Zijn Haagse ploeg verloor de wedstrijd met 8-1.

Silicon Storks won dit seizoen in negen wedstrijden eenmaal. Dat was een 3-8 overwinning op Twins Oosterhout op donderdagavond 6 mei. Daarmee stond de ploeg in punten op gelijke hoogte Quick Amersfoort. Door de straf is het verschil met de nummer zeven nu vier punten. Voor de rest van het seizoen is Pereira wel speelgerechtigd om in de hoofdklasse uit te komen voor het Haagse Storks.

Klassement na 3 speelrondes

1. Curaçao Neptunus  09-16
2. L&D Amsterdam   08-12
3. HCAW        08-12
4. Twins Oosterhout  08-10
5. DSS/Kinheim    08-08
6. Hoofddorp Pioniers 08-04
7. Quick Amersfoort  08-02
8. Silicon Storks   09-(-)2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse