Kenny Berkenbosch aan slag vlak voordat hij zijn grandslam-homerun slaat.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam ontsnapt tegen HCAW

L&D Amsterdam ontsnapt tegen HCAW

Met een grandslam-homerun heeft Kenny Berkenbosch vanavond in de achtste en laatste inning zijn ploeg behoed voor een nederlaag tegen HCAW. De speler van L&D Amsterdam sloeg de bal voor vier punten over de omheining in het linksveld, waarmee het eerste gelijkspel (7-7) van dit hoofdklasseseizoen een feit was.

Op het programma van de hoofdklasse stonden vanavond drie inhaalwedstrijden. Twee verregende wedstrijden van 11 mei en één verregende wedstrijd van afgelopen zondag. Twee van die wedstrijden werden vanwege de curfew-regel na acht innings beëindigd. Dat waren de duels tussen Quick Amersfoort en Twins Oosterhout en tussen L&D Amsterdam en HCAW.

Hoofddorp Pioniers en DSS/Kinheim konden hun wedstrijd wel volledig uitspelen. Daarin deden de Hoofddorpse honkballers goede zaken. Ze versloegen voor het eerst dit seizoen het Haarlemse DSS/Kinheim, waarmee ze nog verder zijn ingelopen op de nummer vijf uit de hoofdklasse. DSS/Kinheim begon het seizoen goed met vier overwinningen in de eerste vijf wedstrijden, maar heeft nu al vier keer op rij verloren.

L&D Amsterdam – HCAW

De wedstrijd tussen de nummers twee en drie uit de hoofdklasse had vanavond een spannend slot. Lang bleven de punten in de vierde inning de enige runs van de wedstrijd. Tot het slaggeweld in de zevende inning losbarstte. Bij een 1-2 voorsprong scoorde HCAW in twee slagbeurten tijd vijfmaal. L&D Amsterdam scoorde, mede door de grandslam-homerun van Berkenbosch zelfs zes punten. Nadat Berkenbosch eerder in het duel al drie keer vier wijd had gekregen, sloeg hij in de achtste inning met volle honken de bal hard over de omheining in het linksveld. Dat was nog maar net op tijd, want niet veel later moest de wedstrijd na acht innings door de curfew-regel vervroegd worden afgesloten. Daarmee voorkwamen de Amsterdamse honkballers ternauwernood een nederlaag.

L&D Amsterdam startte het duel met een sterk verjongde opstelling. Startend pitcher was Jelle van der Lelie, die zijn derde wedstrijd in de hoofdklasse speelde. Sebastiaan van der Horst, die vorig jaar in de reguliere competitie vier invalbeurten in de hoofdmacht had, speelde vanavond zijn eerste wedstrijd in de hoofdklasse van dit seizoen. Rechtsvelder Lucas Vos maakte zelfs zijn debuut op het hoogste niveau. In de zesde inning kwam ook de 18-jarige hoofdklassedebutant Emile Haswell in de wedstrijd.

L&D Amsterdam – HCAW: 7-7 (8 innings) | boxscore

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim

Hoofddorp Pioniers rekende vanavond in ruim twee uur af met DSS/Kinheim. Pitchers Tom Stuifbergen (7-1-7-2 in 7 innings) en John Michael Halley (8-1-5-1 in 7 1/3 innings) maakten er een snelle wedstrijd van. Oliver van der Wijst (tweehonkslag) opende voor de thuisploeg in de tweede inning de score na een hit van Denzel Brooks. Twee innings later vergrootten Tyler Boersma en Jorrit Penseel die voorsprong tot 3-0. DSS/Kinheim kreeg alleen in de zesde en achtste inning een loper op het tweede honk.

Hits van Marcel Tolenaars, Thomas Bos en Jochem Koedijk brachten in de zesde slagbeurt het enige Haarlemse punt op het scorebord. Pioniers antwoordde met runs in de zesde en achtste inning om de winst met 5-1 in de wacht te slepen. Eerder dit seizoen had Hoofddorp Pioniers nog twee keer verloren van DSS/Kinheim.

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim: 5-1 | boxscore

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout

Twins Oosterhout scoorde vanavond drie punten in zowel de vierde als vijfde inning voor de 3-6 winst tegen Quick Amersfoort. Jason Halman sloeg drie van die zes punten binnen. Voor de Oosterhoutse ploeg bleek vooral Taylor Clemensia een plaaggeest. Hij sloeg solohomeruns in de eerste en de vijfde inning, waarmee hij de schade voor Quick Amersfoort kon beperken.

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout: 3-6 (8 innings) | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus   09-16
2. L&D Amsterdam 09-13
3. HCAW 09-13
4. Twins Oosterhout 09-12
5. DSS/Kinheim 09-08
6. Hoofddorp Pioniers 09-06
7. Quick Amersfoort 09-02
8. Silicon Storks 09-(-)2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse