Voor de tweede keer mist Eva Voortman een EK door een blessure.

EK dames 2021

Voortman mist Europees kampioenschap

Foto: © Fred Versluis

Voortman mist Europees kampioenschap

Door een ernstige armblessure kan Eva Voortman een streep zetten door haar deelname aan het Europees kampioenschap. Voortman raakte afgelopen zaterdag geblesseerd in de wedstrijd tegen Onze Gezellen en moet nu worden geopereerd. Het Europees kampioenschap start volgende maand in Italië.

In de dubbel tegen Onze Gezellen was Voortman zaterdag nog winnend pitcher in de eerste wedstrijd. Ze gooide 3 2/3 inning met vijf keer drie slag en stond geen enkele honkslag toe. In het tweede duel gooide ze opnieuw een inning met nu drie strikeouts. Maar in de vierde inning moest ze de wedstrijd staken met een armblessure.

Controle in het ziekenhuis maakte duidelijk dat een operatie noodzakelijk is. Het herstel duurt volgens verwachting een aantal maanden. Hierdoor is Voortman niet op tijd fit voor het Europees kampioenschap. Het is de tweede keer dat Voortman een EK mist. In 2017 liep ze in de aanloop naar het EK een voetblessure op. Ze was wel op tijd hersteld, maar viel toch af voor de definitieve selectie voor het Europees kampioenschap.

Enorme waarde

Sinds haar debuut is Voortman van enorme waarde voor het Nederlands Koninkrijksteam. Zowel als pitcher en als slagvrouw. Ze maakte in 2011 voor het eerst deel uit van de nationale ploeg. En in 2015 speelde zij haar eerste Europees kampioenschap. Ze kwam toen tot een verdiende puntengemiddelde van 1.21. Ze leidde haar ploeg in strikeouts (25). Aan slag kwam Voortman in vijf wedstrijden tot .615. Haar tweede EK volgde in 2019 in Ostrava (Tsjechië). Ze speelde opnieuw sterk (2.53 en .389). In beide edities verloor het Nederlands Koninkrijksteam de finale van Italië.

Deze maand keerde Voortman voor Quick Amersfoort terug op het hoogste niveau na een uitstapje bij het Rotterdamse Neptunus in de Silver League. Voortman leidt de hoofdklasse na haar zes wedstrijden in strikeouts (41).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021