EK U12 2021

EK U12 verschoven naar augustus

Foto: © ČBA

EK U12 verschoven naar augustus

Het Europees kampioenschap voor spelers van 12 jaar en jonger wordt opgeschoven. De Europese honkbalbond CEB heeft vandaag bekendgemaakt dat het toernooi in de tweede week van augustus wordt gespeeld.

Voor de Europese titelstrijd is het Belgische Mortsel als gastheer aangewezen. Aan het toernooi nemen acht landen deel, waaronder Nederland. De winnaar plaatst zich voor het U12 wereldkampioenschap in Tainan (Taiwan) later dit jaar.

Het EK werd vorig jaar door de coronamaatregelen al uitgesteld naar de week van dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 juli. Dat is nu nog later geworden. De CEB heeft het toernooi verplaatst naar de tweede week van augustus. Wat in die week de exacte speeldagen worden, maakt de Europese bond later bekend.

Nederland is voor het U12 Europees kampioenschap ingedeeld in poule B. Daarin treft Oranje de nationale pupillenteams van Duitsland, Rusland en België.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2021