Diegomar Markwell is de derde pitcher in de hoofdklasse geworden met 150 overwinningen.

HB Hoofdklasse

Neptunus wint met jubilerende Markwell

Foto: © Robert Bos

Neptunus wint met jubilerende Markwell

Curaçao Neptunus heeft vanavond zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rotterdamse ploeg deed dat onder leiding van de jubilerende pitcher Diegomar Markwell. De veertigjarige veteraan boekte zijn 150e zege en klom daarmee naar de gedeelde tweede plaats in de ranglijst.

Diegomar Markwell gooide vanavond in de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers zes sterke innings, waarbij hij pas in de vijfde inning de eerste tegenstander toestond op de honken. Daarmee leidde hij Curaçao Neptunus naar een 3-2 overwinning op Hoofddorp Pioniers, dat twee weken geleden de Rotterdammers nog hun enige nederlaag toediende.

Met de zege werd Markwell vanavond de tweede pitcher dit hoofdklasseseizoen met vier overwinningen en de derde met 150 overwinningen in zijn carrière. Bart Volkerijk werd de eerste pitcher ooit met 150 overwinningen in de reguliere competitie van de hoofdklasse. Op 14 juni 2012 werd Rob Cordemans de tweede pitcher met 150 overwinningen. De 46-jarige pitcher van L&D Amsterdam staat inmiddels al op 200 overwinningen in de hoofdklasse. Achter dit drietal volgt Herman Beidschat met 140 overwinningen.

Evenals Curaçao Neptunus wonnen ook de nummers twee, drie en vier vanavond hun wedstrijd. Daarmee heeft de top 4 nu een gat geslagen van maar liefst tien punten met de concurrentie. Nummer vijf DSS/Kinheim verloor vanavond zijn achtste wedstrijd op rij. Quick Amersfoort (nummer 7) en Silicon Storks (nummer 8) vergrootten hun serie nederlagen zelfs tot negen.

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers

De jubilerende pitcher Diegomar Markwell had vanavond in de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers één lastige inning. Daarin moest hij drie hits toestaan. Denzel Brooks sloeg met zijn honkslag twee punten binnen in deze zesde inning. Op dat moment had Curaçao Neptunus al een 3-0 voorsprong. Die voorsprong gaven de Rotterdammers niet meer uit handen, waarmee de 150e overwinning in de reguliere competitie voor Markwell een feit was.

Voor Hoofddorp Pioniers maakte pitcher Scott Prins zijn seizoensdebuut. Hij sloot onlangs zijn seizoen voor Hill College in de Verenigde Staten af en is een welkome aanvulling voor hoofdcoach Mervin Gario, die door de nederlaag vanavond het gat met de nummer vier zag oplopen tot twaalf punten. Prins gooide vanavond iets meer dan vier innings en hoefde daarin slechts drie punten toe te staan aan de sterke slagploeg van Curaçao Neptunus.

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers: 3-2 | boxscore

L&D Amsterdam – DSS/Kinheim

Na zijn perfect game van twee weken geleden was pitcher Tom de Blok (14-2-1-1) vanavond opnieuw op dreef voor L&D Amsterdam. Nu nam hij een no-hitter mee de vijfde inning in. Het bleef de enige hit voor DSS/Kinheim van de avond. De international gooide bovendien maar liefst veertien keer drie slag in zes innings.

Aanvallend klaarde L&D Amsterdam de klus in de zesde inning. Bij een 6-2 voorsprong scoorde de ploeg maar liefst zesmaal in zijn zesde slagbeurt. De Amsterdammers openden de slagbeurt met vier keer vier wijd op rij, waarna Rashid Gerard en Roelie Henrique tweehonkslagen sloegen. Denzel Richardson bepaalde tenslotte met zijn honkslag de eindstand op 12-2. De vier pitchers van DSS/Kinheim kwamen vanavond in zes innings tot zestien keer vier wijd.

L&D Amsterdam – DSS/Kinheim: 12-2 (6 1/2 inning) | boxscore

HCAW – Silicon Storks

Ook de pitchers van Silicon Storks gooiden vanavond veelvuldig vier wijd: veertien keer in zes inning. HCAW had mede daardoor slechts zes honkslagen nodig voor een ruime 11-0 overwinning op de Haagse hekkensluiter. HCAW brak de puntloze wedstrijd in de vierde inning open toen de ploeg vijfmaal scoorde. De Bussumse honkballers scoorden drie van die punten door schijn, een doorgeschoten bal en vier wijd met volle honken.

Een inning later volgden nog eens zes vrije lopen, waaronder twee met volle honken. Na twaalf slagmannen in deze slagbeurt was de voorsprong voor HCAW opgelopen tot 11-0. Dat bleef na 6 1/2 innings ook de eindstand. HCAW-starter Dennis Burgersdijk (7-2-2-0) stond in vijf innings slechts twee honkslagen toe.

HCAW – Silicon Storks: 11-0 (6 1/2 inning) | boxscore

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

Twins Oosterhout en Quick Amersfoort maakten er vanavond een spannende wedstrijd van. De Amersfoortse ploeg kwam in de eerste vier innings tot slechts één honkslag, maar hield door onder meer zeven keer vier wijd wel aansluiting bij Twins Oosterhout: 4-3. In de zevende inning kon Quick Amersfoort zelfs weer op gelijke hoogte komen na tweehonkslagen op rij van Rachid Engelhardt en Jorge Hernandez Morantes.

In de achtste inning ontsnapte Twins Oosterhout aan een nederlaag. Met twee man uit bereikte Rayshelon Carolina veilig het eerste honk na een kort klapje in het binnenveld. Hij kon twee honken opschuiven nadat de Amersfoortse defensie in de fout ging toen hij het tweede honk probeerde te stelen. Vanaf daar scoorde Carolina het uiteindelijk winnende punt op een wilde worp.

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort: 6-5 | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus   13-24
2. L&D Amsterdam 13-21
3. HCAW 12-19
4. Twins Oosterhout 12-18
5. DSS/Kinheim 13-08
6. Hoofddorp Pioniers 12-06
7. Quick Amersfoort 12-02
8. Silicon Storks 13-(-)2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse