SB Hoofdklasse

Roef! gaat voor de titel, European Première Cup ‘is het kersje op de taart’

Roef! gaat voor de titel, European Première Cup ‘is het kersje op de taart’

Dit seizoen mag Roef! dan eindelijk uitkomen in de European Première Cup. Dat mooie vooruitzicht heeft de Brabantse landskampioen uit 2019 nog tegoed, aangezien het toernooi door de coronamaatregelen in het seizoen 2020 geschrapt was van de kalender. Kim Donkers, eerste honkvrouw van Roef!, heeft er zin in én mikt op prolongatie van de landstitel.

Tekst: Herman Hiemstra

“Net als veel andere teams is onze voorbereiding behoorlijk gedwarsboomd door alle Corona-maatregelen. Zo moesten we het dit jaar doen zonder de opbouwtrainingen in de zaal. Ook gingen grote indoortoernooien – zoals The Cup – niet door. Dit alles betekent dat het wedstrijdritme met ons nieuwe team eigenlijk pas kon worden opgedaan, toen de competitie al op het punt van beginnen stond.”

Archieffoto Kim Donkers ( Foto via Rein Merckx)

De onderlinge verschillen zijn klein
“Wat de eerste weken van de nieuwe competitie al duidelijk is geworden, is dat de onderlinge verschillen  – zeker in de top – heel erg klein zijn. Iedereen kan van elkaar winnen. Dat zie je ook al een beetje gebeuren. Aan de ene kant ben je dan verzekerd van spannende wedstrijden, Maar aan de andere kant zorgt het ook voor druk. Maar goed, ook in het softbal is de bal gelukkig rond, alles is nog mogelijk.”

“Het is dan ook gewoon moeilijk om nu al uitspraken te doen over de klassering van Roef! aan het einde van de competitie. Gelukkig is het seizoen nog lang; zodra de geblesseerden zijn hersteld en ook onze collega’s  – die nu nog in Amerika verblijven – weer beschikbaar zijn, zijn we op volle sterkte. We gaan natuurlijk voor de koppositie. Maar laat ik het er voorlopig op houden dat we met het team streven naar optimale resultaten. Om dezelfde reden doe ik geen uitspraak over de andere teams.”

Mijn persoonlijke doel voor dit seizoen
“Door ons kampioenschap uit 2019 hebben we ons gekwalificeerd voor de European Première Cup; de Europa Cup voor landskampioenen in het softbal. Door alle beperkingen als gevolg van Corona is het toernooi vorig jaar niet doorgegaan. Dit jaar hebben we nieuwe kansen. “

Goede resultaten in de competitie zijn natuurlijk belangrijk en het winnen van een Europese medaille is het kersje op de taart. Dat is ook de reden dat ik er dit jaar nog een seizoen aan vastplak. Het is voor mij persoonlijk een perfecte manier om met een EC-medaille mijn softbal carrière af te sluiten.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse