SB Hoofdklasse

Perfect Game Kirsten Scheele hoogtepunt op puntrijke dag

Foto: © Fred Versluis

Perfect Game Kirsten Scheele hoogtepunt op puntrijke dag

Op de laatste zaterdag van mei werd er flink op losgescoord. En dat slaat niet alleen op de official scorers die alle handelingen op het speelveld moeten vastleggen. De acht ploegen scoorden liefst 86 punten en die moeten uiteraard wel allemaal worden genoteerd door de official scorers. En dan hebben we het nog niet eens over de honkslagen en de gemaakte veldfouten, want er gebeurde veel op de velden. De puntrijke dag zorgde ervoor dat zes van de acht wedstrijden werden afgesloten met een mercy-rule puntenverschil. In Moergestel speelden titelverdediger Roef! en vice-kampioen Olympia Haarlem twee ‘normale’ wedstrijden en deelden de punten. Roef! won de opener met 4-2, Olympia won het tweede duel met 3-5. Hoogtepunt vandaag was een Perfect Game van Kirsten Scheele, die als pitcher van Sparks Haarlem geen honkloopsters toestond in het eerste duel tegen Hoofddorp Pioniers. Sparks won tweemaal ruim (15-0, 13-0). Quick Amersfoort kwam tweemaal overtuigend tot winst bij Amsterdam Pirates (0-11, 2-13). In Haarlem was Tex Town Tigers tweemaal te sterk voor het nog altijd puntloze Onze Gezellen (1-9, 0-8) wat ook te zien is in de recaps van SDTV.

Stand: Olympia Haarlem 11-18, Tex Town Tigers 14-18, Sparks Haarlem 10-16, Quick Amersfoort 10-14, Roef! 8-10, Amsterdam Pirates 9-2, Onze Gezellen 8-0, Hoofddorp Pioniers 8-0.

Onze Gezellen vs. Tex Town Tigers

Het is een opmerkelijke seizoenstart voor Onze Gezellen, of eigenlijk het voormalige Terrasvogels. Sinds de competitie van start ging is de ploeg nog niet tot winst gekomen en staat nu op een losing streak van acht wedstrijden. Ook tegen Tex Town Tigers stond het team weer met lege handen. Door de dubbele winst nestelde de Enschedese ploeg zich naast Olympia Haarlem aan de kop van de ranglijst.

In het openingsduel opende Tex Town Tigers de score gelijk met twee punten in de eerste slagbeurt via honkslagen van Dinet Oosting en Nadine Marinus. Daarna bleef het stil en hielden pitchers Roos-Marijn Kramer (Onze Gezellen) en Ginger de Weert (TTT) elkaar keurig in balans. Pas in de vijfde inning wist TTT weer tot scoren te komen en voegde weer twee runs toe, die beide tot stand kwamen na een doorgeschoten bal. Uiteindelijk zorgde een rally van vijf punten in de zesde inning voor een overtuigende voorsprong en een mercy-rule puntenverschil. Britt Vonk (3-uit-3) sloeg in deze rally het eerste punt binnen met een honkslag en scoorde later zelf op een fout. Lindsey Meadows volgde even later met het aanvallende hoogtepunt in dit duel, een 3-run homerun. Onze Gezellen wist alleen in de eigen zesde slagbeurt eenmaal tot scoren te komen, dankzij een honkslag van Karin Tuk.

In de tweede wedstrijd zorgde Tex Town Tigers al snel voor een beslissing en stond reeds na twee innings met 0-8 voor. Onze Gezellen werd van scoren afgehouden en dus resulteerde ook dit in een mercy-rule overwinning, nu in vijf innings. Dinet Oosting en Lizzie Clarijs sloegen allebei drie punten binnen voor TTT. Het slagvaardige duo zorgde in de eerste inning met honkslagen voor drie punten. Hierna volgde een 5-run rally in de tweede slagbeurt. Die werd geopend met een 2-run double van Dinet Oosting, waarna ze zelf scoorde op een honkslag van Lizzie Clarijs. Even later verhoogde Danielle ten Donkelaar de stand naar 0-8 met een 2-run single.

Onze Gezellen kreeg nauwelijks scoringskansen. In de eerste inning sloeg Katharina Szalay een honkslag met twee uit, maar werd uitgeschakeld bij een steelpoging. De ploeg werd retired-in-order in de volgende twee innings. In de vierde inning kreeg de thuisploeg de grootste scoringskans op Shaneequa Kock, die de pitching toen overnam van Lindsey Meadows. Met twee uit sloeg Katharina Szalay een honkslag en kregen Karin Tuk en Babs de Jonge beiden vier wijd. Een grounder eindigde de inning. Ook met twee uit in de vijfde inning kreeg OG nog een loopster in scoringspositie na vier wijd voor Desiree Adriaansz en een honkslag van Kelsy Pieneman. Dit keer maakte een vangbal een einde aan de inning en de wedstrijd.

Sparks Haarlem vs. Hoofddorp Pioniers

Kirsten Scheele, die al vele seizoenen in de hoogste afdeling uitkomt, tekende voor het hoogtepunt op deze zaterdag met het gooien van een Perfect Game. Ongeacht de tegenstander of de lengte van de wedstrijd (in dit geval drie innings), een Perfect Game en No-Hitter blijven bijzondere prestaties. Het is de tweede No-Hitter van het seizoen, want op 13 mei stond Lisa Hop (Olympia Haarlem) geen honkslagen toe in een duel tegen Onze Gezellen. In 2019 nam Kirsten Scheele deel aan een combined No-Hitter, samen met Quincey Catsburg. De laatste keer dat Kirsten alleen een No-Hitter gooide was op 23 mei 2015, dus bijna precies zes jaar geleden. Op die dag stond ze geen honkslagen toe aan Alcmaria Victrix. De laatste Perfect Game in de hoogste softbal-afdeling werd in 2015 gegooid door Ginger de Weert als pitcher van Terrasvogels. In het duel tegen Pioniers kreeg Kirsten Scheele maar negen slagvrouwen tegenover zich, waarvan ze er zes met drie slag uitschakelde.

Sparks Haarlem zette de toon in de eerste slagbeurt met een rally van negen punten. De ploeg kreeg de honken snel vol, waarna het eerste punt werd gescoord na vier wijd voor Maxime van Dalen. Riangela Flanegin volgde met een honkslag die twee punten opleverde. Later in deze inning werd ook nog gescoord op honkslagen van Kimberly Jones (3-uit-3, drie gescoorde punten) en Suka Van Gurp. In derde inning werd een verschil van vijftien punten bereikt via een 6-run rally. Dit keer waren er puntscorende honkslagen van Kimberly Jones, Suka Van Gurp en Ismay Poot. In deze beurt werd ook nog eens tweemaal gescoord op een wilde worp en eenmaal na het constateren van een illegal pitch.

In de tweede ontmoeting wist Pioniers drie honkslagen te slaan, maar kon ook dit keer niet tot scoren komen. Sparks Haarlem scoorde driemaal in zowel de eerste als de tweede inning, waarna een rally van zeven punten volgde in de derde slagbeurt. Kimberly Jones scoorde ook in deze wedstrijd drie punten. Ook Suka Van Gurp kwam driemaal over de thuisplaat en zij sloeg ook drie honkslagen (twee triples) en had drie RBI’s. Riangela Flanegin liet eveneens drie honkslagen in de boeken opnemen en Maxime van Dalen sloeg haar derde homerun van het seizoen.

Amsterdam Pirates vs. Quick Amersfoort

In de eerste ontmoeting op het Loek Loevendie Ballpark sloeg Quick Amersfoort in de eerste inning gelijk toe met vier punten. Vanaf de derde inning werden daar zeven runs aan toegevoegd om tot een ruim puntenverschil te komen. Pitcher Vera de Boer stond slechts twee honkslagen toe aan Pirates.

De eerste puntenreeks in de eerste inning kwam tot stand via twee fouten en een 2-run double van Laura Arp. Een 2-run homerun van Nicky Uytendaal en een puntscorende honkslag van Angelica Bomba voerden de stand vervolgens op in respectievelijk de derde en vierde slagbeurt. Hierna volgde nog een rally van vier punten in de vijfde inning, waarin Franka van Dijk voor de derde maal in dit duel tot scoren kwam.

In de tweede wedstrijd was er even sprake van een acceptabele tussenstand toen Quick Amersfoort na drie innings slechts met 2-4 voorstond. Daar werden drie punten aan toegevoegd in de vierde inning, waarna nog eens een 6-run rally volgde in de zesde slagbeurt. Quick kwam tot dertien honkslagen, waaronder drie van Laura Wissink. Franka van Dijk en Nicky Uytendaal sloegen allebei drie punten binnen, terwijl Michelle Schuur driemaal tot scoren kwam voor de ploeg uit de Keistad.

Roef! vs. Olympia Haarlem

De twee finalisten van het seizoen 2019 speelden een aantrekkelijke double-header op het altijd gezellige complex in Moergestel. In de eerste ontmoeting waren pitchers Marjolein Merkx (Roef!) en Lisa Hop (Olympia) volledig aan elkaar gewaagd. Hop schakelde elf slagvrouwen met drie slag uit, maar Merkx stond maar vier honkslagen toe.

Beide teams kwamen in de eerste inning tot scoren. Olympia na een driehonkslag van Jessie van Aalst, Roef! via een opofferingsslag van Ashley Razey. Ook in de derde inning hielden de twee teams elkaar in balans. Voormalig Roef!-speelster Cindy van der Zanden scoorde voor Olympia in een double-steal situatie. Roef! scoorde weer dankzij Ashley Razey, dit keer via een honkslag. De beslissing viel in de zesde inning toen Roef! tweemaal wist te scoren door twee fouten.

In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid en verliet Olympia Haarlem winnend het speelveld. De Haarlemse ploeg opende de score in de tweede inning na een tweehonkslag van Julia van der Meer. Hier werden drie punten aan toegevoegd in de volgende slagbeurt. Cindy van der Zanden dreunde de bal diep het linksveld in voor een homerun. Even later werd ook gescoord na een fout en een honkslag van Quilen Dirksz. Roef! wist de achterstand in de vierde inning terug te brengen naar 2-4, maar in de zesde inning voegde Olympia een insurance run toe na een tweehonkslag van Jessie van Aalst.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse