Randolph Oduber was vanavond goed voor drie hits.

HB Hoofdklasse

Pioniers maakt einde aan zegereeks Twins

Pioniers maakt einde aan zegereeks Twins

Tien overwinningen op rij behaalde Twins Oosterhout in mei. Het was veruit de langste serie voor de club sinds de terugkeer op het hoogste niveau en de langste voor een team in de hoofdklasse dit seizoen. Maar vanavond maakte Hoofddorp Pioniers daar met een verwoestende zevende inning een einde aan. De nummer zes uit de hoofdklasse won de inhaalwedstrijd in acht innings met 6-5.

Sinds zijn terugkeer op het hoogste niveau in 2016 won Twins Oosterhout in de reguliere competitie nooit meer dan vijf wedstrijden op rij. Dat aantal werd één keer gehaald in april 2016 en één keer in mei 2019. Dit jaar heeft Twins Oosterhout die prestatie met tien opeenvolgende zeges ruimschoots overtroffen. In de afgelopen vier jaar hadden zelfs alleen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam een dergelijke winning-streak.

De serie kwam vanavond in Hoofddorp ten einde. De nederlaag was voor Twins Oosterhout extra bitter. Bij winst had de ploeg de tweede plaats in de hoofdklasse overgenomen van regerend kampioen L&D Amsterdam. Maar door het verlies van vanavond zakken de honkballers uit Oosterhout terug naar plaats vier. In Amersfoort versloeg HCAW met 0-1 Quick Amersfoort om de derde plaats terug te veroveren.

Voor Hoofddorp Pioniers was de zege van vanavond nog maar de vierde overwinning van het seizoen. De ploeg van hoofdcoach Mervin Gario loopt daarmee wel twee punten in op nummer vijf DSS/Kinheim.

Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout

Aanvallend was Twins vanavond vele malen sterker dan zijn tegenstander. Maar liefst zestien hits sloeg de ploeg tegenover vijf honkslagen van Hoofddorp Pioniers, waarvan drie geslagen door ex-prof Randolph Oduber (3 uit 4). Toch was het Hoofddorp Pioniers dat als winnaar van het veld stapte. Enkele momenten nadat Twins Oosterhout via een tweehonkslag van Diamond Silberie zijn voorsprong van 1-2 had uitgebreid tot 1-5, sloeg de thuisploeg in de gelijkmakende zevende slagbeurt hard toe.

Hoofddorp Pioniers opende de slagbeurt met drie keer vier wijd, waarna Raul Jacobs met een grondbal het tweede punt voor zijn ploeg binnensloeg. Met twee man uit sloegen hierna Mark Smit en Denzel Brooks met hits elk nog eens twee ploeggenoten over de thuisplaat: 6-5. Twins Oosterhout maakte net voor 22.30 uur de laatste nul om voor de curfew nog een extra slagbeurt te krijgen. Daarin kregen de bezoekers door hits van Jerzy van Gool en Rayshelon Carolina nog wel lopers op de honken, maar de gelijkmaker bleef op het pitchen van John-Michael Halley uit.

Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout: 6-5 (7 1/2 inning) | boxscore

Quick Amersfoort – HCAW

Quick Amersfoort en HCAW maakten vanavond de wedstrijd af die vorige week in de tweede inning door de regen moest worden gestaakt. HCAW-pitcher Dennis Burgersdijk (10-2-5-0) hervatte het duel op de heuvel en stond tot aan de negende inning nog maar drie honkslagen toe. Bovendien gooide hij vanavond nog eens negen keer drie slag.

Ook Quick Amersfoort-pitchers Syrén Jakob en Stijn Bruins Slot stonden vanavond geen punten toe. Daardoor bleef de stand 0-0 tot de negende inning. Het was de eerste puntloze acht innings in de hoofdklasse sinds 8 agustus vorig jaar. Toen scoorde HCAW het enige en winnende punt in de wedstrijd tegen DSS/Kinheim in de negende inning. En ook nu was de Bussumse ploeg succesvol in zijn negende slagbeurt. Julian Goins schoof na zijn honkslag twee honken op na een gestolen honk en een foute aangooi van de catcher. Vanaf het derde honk scoorde hij vervolgens het winnende punt door een wilde worp.

Quick Amersfoort – HCAW: 0-1 | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus   15-28
2. L&D Amsterdam 15-23
3. HCAW 15-23
4. Twins Oosterhout 15-22
5. DSS/Kinheim 15-10
6. Hoofddorp Pioniers 15-08
7. Quick Amersfoort 15-02
8. Silicon Storks 15-00

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse