Maxime van Dalen wordt op het derde honk uitgetikt door Lorraine Kieft.

EK dames 2021

Koninkrijksteam opnieuw ruim langs All Stars

Foto: © Jan Kruijdenberg

Koninkrijksteam opnieuw ruim langs All Stars

In één van de laatste oefenwedstrijden voordat het Nederlands Koninkrijksteam later deze maand naar Italië afreist voor het Europees kampioenschap, heeft Oranje voor de tweede keer in twee weken tijd gewonnen van een All Star-selectie uit de softbal hoofdklasse. Donderdag 20 mei werd het nog 15-2. Nu bleef de teller voor Oranje steken op 13-2.

Het Koninkrijksteam had vanavond in de oefenwedstrijd in Amersfoort na zes worpen van de Argentijnse pitcher Guido Silbert al de score geopend. Britt Vonk begon het duel met een hit en kon vanaf het eerste honk over de thuisplaat op een tweehonkslag diep in het linksveld van Annemiek Jansen. Zelf scoorde de speelster van Tex Town Tigers het tweede punt van de wedstrijd na een wilde worp.

Het Koninkrijksteam kwam vanavond tot twaalf honkslagen.
Het Koninkrijksteam kwam vanavond tot twaalf honkslagen.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Silbert gooide de eerste twee innings en kwam later in de wedstrijd nog twee keer terug op de plaat. Samen met catcher Coen Merkx was hij toegevoegd aan het All Star-team van speelsters uit de softbalhoofdklasse. Merkx is zelf opgenomen in de nationale mannen softbalploeg en krijgt later deze maand de kans om zijn debuut te maken voor het Nederlands team. De All Star-selectie uit de hoofdklasse was verder grotendeels gelijk aan de ploeg die twee weken geleden ook de tegenstander was van het Koninkrijksteam. In de startopstelling stonden verder Noa Armirotto, Franka van Dijk, Nicky Uytendaal, Lorraine Kieft, Isa Los, Nadine Marinus, Yindi Beekveldt en Machteld Rector.

Beste uithaal

Coen Merkx (1 uit 3) scoorde in de vierde inning één van de twee punten voor zijn ploeg. Even daarvoor had Nicky Uytendaal het eerste punt gescoord op een hit van Isa Los. Merkx werd hierna over de thuisplaat geslagen door Nadine Marinus. De twee runs in de vierde inning bleven de enige punten voor het All Star-team, dat onder leiding stond van coaches Sanne Bolhuis, Peter van Dalen en Jeroen Swers..

Op dat moment had het Koninkrijksteam al een 6-0 voorsprong genomen. Tot aan de zevende inning scoorde Oranje in elke slagbeurt. Suka van Gurp sloeg in de tweede inning een punt binnen met een honkslag. In de derde inning deed Maxime van Dalen dat. Brenda Beers zorgde in de vierde inning voor de beste uithaal. Zij sloeg de bal tegen de omheining voor een driehonkslag, waarmee ze zelfs twee punten binnensloeg. Door onder meer zeven vrije lopen en een aantal doorgeschoten ballen kon Oranje probleemloos uitlopen naar een 13-2 winst.

Op dreef

Aanvallend kwam Oranje tot twaalf honkslagen. Brenda Beers (2 uit 2), Lisa Hop (2 uit 2), Britt Vonk (2 uit 3), Wies Ligtvoet (2 uit 5) en Maxime van Dalen (2 uit 5) sloegen vanavond elk twee hits. Bondscoach Ferenc Jongejan gebruikte het duel vanavond om zijn pitchers in actie te zien. Hij stuurde er zes naar de plaat, waarvan met name Ginger de Weert op dreef was. Zij gooide in 1 1/3 inning vier keer drie slag.

Aankomende zondag speelt het Koninkrijksteam in de voorbereiding op het Europees kampioenschap nog tweemaal tegen de nationale ploeg van Duitsland. Deze wedstrijden worden gespeeld in Hengelo. Duitsland is op zondag 28 juni ook de tegenstander van Oranje op de tweede speeldag van het EK. Vorige maand won de ploeg van Jongejan in Enschede met 11-0 en 0-17 al tweemaal van de Duitsers.

Recap van Softbaldino

      1 2 3 4 5 6 7  R H E
ALL STARS 0 0 0 2 0 0 0  2 7 2
NEDERLAND 2 1 3 2 2 3 0 13 12 5

Pitchers Nederlands Koninkrijksteam
Margot van Eijl (1): 0-0-1-1
Marjolein Merkx (1): 1-0-0-0
Lindsey Meadows (1 2/3): 0-0-2-4
Ginger de Weert (1 1/3): 4-0-1-0
Kirsten Scheele (1): 0-0-2-0
Lisa Hop (1): 0-0-1-0

Pitchers Hoofdklasse All Stars
Guido Silbert (2): 1-1-3-1
Roos-Marijn Kramer (1/3): 0-3-2-0
Guido Silbert (2/3): 1-0-0-0
Richelle van Gennip (2): 1-5-3-0
Guido Silbert (2): 1-3-4-1

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021