Jair Jurrjens speelde dit voorjaar kort mee met Algodoneros Union Laguna.

Honkbal

Nieuwe Mexicaanse club voor Jurrjens

Nieuwe Mexicaanse club voor Jurrjens

Jair Jurrjens heeft onderdak gevonden bij een nieuwe Mexicaanse club. De voormalig Major Leaguer gaat spelen voor Guerreros de Oaxaca in de Liga Mexicana de Beisbol. Eerder maakte de 35-jarige Curaçaose pitcher dit voorjaar al kortstondig deel uit van Algodoneros Union Laguna.

Mexico wordt de vierde buitenlandse competitie waarin Jurrjens zijn debuut maakt. Hij speelde eerder in de Amerikaanse competitie, waaronder acht seizoenen in de Major League. Daarna kwam hij vervolgens in zijn carrière nog uit in de Taiwanese profcompetitie (2016) en de Dominicaanse wintercompetitie (2017).

Jurrjens miste hierna door een zware armblessure vrijwel het hele seizoen 2019. Algodoneros Union Laguna bood hem een kans om in 2020 weer terug te keren in het profhonkbal. Maar door de coronapandemie bleef een debuut in de Mexicaanse competitie in 2020 uit. Jurrjens voegde zich vervolgens bij de selectie van Wildcats, waarmee hij speelde in de competitie op Curaçao. In februari van dit jaar kreeg Jurrjens een nieuwe kans bij Algodoneros Union Laguna. De speler van het Nederlands Koninkrijksteam bleef enkele weken bij de ploeg en maakte met Algodoneros Union Laguna ook de voorbereiding op het seizoen mee. Hij haalde de uiteindelijke schifting niet.

Debuut

Nu krijgt Jurrjens een nieuwe kans bij Guerreros de Oaxaca, waar hij de zesde buitenlandse speler wordt. De verwachting is dat Jurrjens deze week zijn debuut maakt voor zijn nieuwe ploeg in de serie tegen Águila de Veracruz. Guerreros de Oaxaca staat na drie overwinningen in veertien wedstrijden momenteel op een laatste plaats in de Mexican League Sur.

In diezelfde poule speelt Wendell Floranus voor Tigres de Quintana Roo. Deze club staat met acht overwinningen vijfde. Floranus, die evenals Jurrjens eerder uitkwam voor het Nederlands Koninkrijksteam, werd vandaag door zijn ploeg uitgeroepen tot speler van de week. In zijn laatste drie wedstrijden behaalde Floranus twee saves. In 5 1/3 inning stond Floranus nog geen enkel punt toe. Hij gooide acht keer drie slag, één keer vier wijd en stond slechts twee honkslagen toe.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal