HB Hoofdklasse

Geen L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus op 10, 12 en 13 juni

Geen L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus op 10, 12 en 13 juni

De eerste wedstrijdserie van het seizoen 2021 tussen titelverdediger L&D Amsterdam en recordkampioen Curaçao Neptunus is in het afgelopen weekend gespeeld. Deze ronde was oorspronkelijk gepland in het laatste weekend van juni, maar vanwege de druk op de speelkalender door het verplaatsen van het Olympisch Kwalificatietoernooi, was deze naar voren gehaald.

Het KNBSB bondsbureau heeft ook de tweede wedstrijdserie tussen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus naar voren gehaald om de druk van de speelkalender af te halen door drie dinsdagavonden later in het seizoen vrij te maken. Deze serie zou op dinsdagavonden worden afgewerkt, omdat beide ploegen deze zomer deelnemen aan de Europa Cup voor clubteams.

Na bezwaar van één van de teams heeft het bestuur van de KNBSB echter besloten dit besluit terug te draaien en de wedstrijden terug te zetten naar de drie dinsdagavonden in de speelkalender zoals al eerder was vastgesteld. Daarmee komen de geplande wedstrijden van komend weekend te vervallen.

De eerstvolgende speelronde in de Hoofdklasse is in het weekend van 24, 26 en 27 juni. Dan staan Twins Oosterhout en DSS/Kinheim tegenover elkaar. Een week later wordt de competitie in de Hoofdklasse hervat en worden er weer volledige speelrondes gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse