Calten Daal in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier12.

Honkbal

Twee debutanten in OKT-selectie Team Kingdom of the Netherlands

Foto: © WBSC

Twee debutanten in OKT-selectie Team Kingdom of the Netherlands

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands reizen volgende week af naar Mexico, waar het team vanaf 22 juni strijdt voor de laatste kans op een ticket voor de Olympische Spelen tijdens het Intercontinentale Olympisch Kwalificatie Toernooi. Vandaag presenteert bondscoach Hensley Meulens zijn selectie voor dit belangrijke toernooi.

De 26-koppige selectie is opgemaakt uit de beste spelers uit de Nederlandse Hoofdklasse, profs uit de Amerikaanse en Mexicaanse Independent Leagues en zogenaamde free agents, aangevuld met één speler uit de Duitse Bundesliga en één speler uit de Italiaanse Serie A. Met spelers uit Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten worden de krachten vanuit het hele Koninkrijk gebundeld.

Technisch Directeur van de KNBSB is blij dat er een zo sterk mogelijk Koninkrijksteam aan de start van het OKT staat op 22 juni: “Het samenstellen van een selectie is altijd een puzzel. Maar met de vele wijzigingen, aanpassingen en bijbehorende gevolgen rondom dit toernooi was het maken van deze groep echt ingewikkeld. Na veel overleggen met de technische staf zijn we echter tot de conclusie gekomen dat deze spelers ons de beste kans geven om het laatste ticket voor Tokyo te veroveren. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we mooie dingen kunnen gaan doen op het OKT.”

Selectie

De selectie herbergt twee debutanten in werper Mike Groen en outfielder Jiandido Tromp. Groen is reliever bij L&D Amsterdam en maakte al eerder onderdeel uit van de selectie van het Koninkrijksteam U23. Tromp is de broer van Chadwick Tromp, de catcher die sinds 2016 onderdeel uitmaakt van het Koninkrijksteam en tegenwoordig op Major League niveau uitkomt voor de San Francisco Giants. Jiandido bereikte zelf Triple-A, één niveau onder de MLB, maar speelt in 2021 in Italië.

De volledige selectie:

Pitchers
Tom de BlokL&D Amsterdam
Mike BolsenbroekHeidenheim Heideköpfe
Wendell FloranusTigres de la Angelopolis (Mexico)
Mike GroenL&D Amsterdam
Franklin van GurpFree agent
Lars HuijerHCAW
Jair JurrjensGuerreros de Oaxaca (Mexico)
Kevin KellyCuraçao Neptunus
Diegomar MarkwellCuraçao Neptunus
Shairon MartisFree agent
Juancarlos SulbaranL&D Amsterdam
Orlando YntemaCuraçao Neptunus
Catchers
Sicnarf LoopstokLincoln Saltdogs (USA)
Dashenko RicardoCuraçao Neptunus
Infielders
Yurendell de CasterWildcats (Curaçao)
Calten DaalFree agent
Dwayne KempCuraçao Neptunus
John PoloniusCuraçao Neptunus
Juremi ProfarFree agent
Sharlon SchoopFree agent
Curt SmithLincoln Saltdogs (USA)
Outfielders
Roger BernadinaCuraçao Neptunus
Randolph OduberHoofddorp Pioniers
Denzell RichardsonL&D Amsterdam
Ademar RifaelaFree agent
Jiandido TrompSan Marino (Italië)

De technische staf:

Hensley MeulensManager
Evert-Jan ‘t HoenBench Coach
Robin van DoornspeekPitching Coach
Sidney de JongHitting Coach
Ben Thijssen3e Honk Coach
Wim Martinus1e Honk Coach
Lester VictoriaBullpen Coach & Advanced Scout
Harmen BakkerS&C Coach
Kevin SprengersFysiotherapeut
Niels van WeertTeammanager
Tjerk SmeetsTechnisch Directeur

In Puebla, Mexico treft het Koninkrijksteam, na afzeggingen van China, Taiwan, en Australië, de Dominicaanse Republiek en Venezuela, de nummers 10 en 8 van de wereldranglijst. Het wedstrijdschema is door alle aanpassingen nog niet bekend. Wel is duidelijk dat alleen de winnaar van het toernooi zich plaatst voor de Olympische Spelen en het laatste ticket pakt. Alle wedstrijden worden in Nederland uitgezonden door ESPN!

Voor de Spelen zijn Japan, Mexico, Zuid-Korea, Israël en de VS al geplaatst.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal