Estadio de Béisbol Hermanos Serdán in Puebla.

Honkbal

Koninkrijksteam start OKT tegen Venezuela

Koninkrijksteam start OKT tegen Venezuela

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft het wedstrijdschema bekendgemaakt van het laatste Olympisch kwalificatietoernooi, dat volgende week dinsdag in het Mexicaanse Puebla van start gaat. Het Nederlands Koninkrijksteam opent het toernooi met een wedstrijd tegen Venezuela.

Aan het laatste Olympisch kwalificatietoernooi in Puebla (Mexico) nemen drie landen deel. Zij spelen een halve competitie. Het land dat als eerste eindigt, plaatst zich direct voor de finale op zaterdag 26 juni. De nummers 2 en 3 spelen op vrijdag 25 juni een halve finale, waarvan de winnaar als tweede team naar de eindstrijd gaat.

De eerste ronde gaat op dinsdag 22 juni van start met de wedstrijd Venezuela – Dominicaanse Republiek. Een dag later komt het Nederlands Koninkrijksteam voor het eerst in actie als Venezuela de tegenstander is. Op donderdag 24 juni is de Dominicaanse Republiek de tweede tegenstander van Oranje.

Alle wedstrijden in het Estadio Béisbol Hermanos Serdán beginnen om 17.00 uur lokale tijd. Dat is 00.00 uur Nederlandse tijd. De winnaar van het toernooi verdient het zesde en laatste ticket voor de Olympische Zomer Spelen van volgende maand in Tokyo.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal