Revin Brooks (rechts) sloeg in de verlening het winnende punt binnen.

EK heren 2021

Heren softballers openen EK met monsterzege

Heren softballers openen EK met monsterzege

Team Kingdom of the Netherlands Men’s Fastpitch Softbal is vandaag begonnen aan het EK in Ledenice, Tsjechië. In de openingswedstrijd van het toernooi was Litouwen de tegenstander. Het duel liep, zoals eigenlijk ook wel werd verwacht, uit in een monsterzege voor het Koninkrijksteam.

Waar de heren softballers van Oranje al een aantal jaar goed meedoen in de Europese top, is Litouwen een redelijke nieuwkomer en dat was op het veld duidelijk te zien. De Litouwers maakten bijvoorbeeld geen gebruik van de bekende ‘windmill’ windup, maar gooiden de bal gewoon onderhands op. Iets wat we in 2017 ook al bij het EK voor dames zagen bij de Litouwers. De werper bij Litouwen was overigens bondsvoorzitter Vermidas Neverauskas, wiens zoon Dovydas nog heeft gepitcht in de Major League Baseball.

Dovydas was dan ook de meest talentvolle van de familie, want vader Vermidas kreeg in twee innings 25 runs om zijn oren. Daar moet wel bij aangetekend worden dat slechts zeven van deze runs verdiend waren. Voor het Koninkrijksteam waren aanvallend Forstin Coenraad, Jazz Voogd, Revin Brooks en Enrique Javier op dreef. Samen zorgden zij voor acht van de achttien honkslagen en sloegen zij 14 van de 25 runs over de thuisplaat.

Het Koninkrijksteam sloeg bovendien zes homeruns, waaronder twee van Enrique Javier.

Het EK is dus goed begonnen voor de Oranje mannen, die met 25-0 wonnen en morgen hun tweede en derde wedstrijd spelen om 13.30 uur tegen Kroatië en om 18.15 uur tegen Frankrijk.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK heren 2021