Sicnarf Loopstok in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland.

Honkbal

Koninkrijksteam wint oefenwedstrijd in Mexico

Foto: © Baseball EM

Koninkrijksteam wint oefenwedstrijd in Mexico

Afgelopen woensdag vertrok Team Kingdom of the Netherlands naar Mexico om zich voor te bereiden op het het Olympisch Kwalificatie Toernooi, waar Oranje op woensdag zijn eerste wedstrijd speelt. Na een aantal dagen vol trainingen en acclimatiseren speelde het team van bondscoach Hensley Meulens op zondag een oefenwedstrijd.

Na een aantal dagen trainen in Mexico City arriveerde Oranje op zaterdag in Puebla, de speelstad van het OKT. In het Estadio Hermanos Serdan was op zondag een Mexicaans Navy team de tegenstander van het Koninkrijksteam. De wedstrijd werd gebruikt om alle spelers wedstrijdritme te gunnen in aanloop naar de openingswedstrijd van het OKT tegen Venezuela.

Walk over

Lars Huijer kreeg de start voor het Koninkrijksteam en gooide twee sterke innings. Na Huijer werden de overige zes innings verdeeld over zes relievers. Aanvallend opende het Koninkrijksteam in de derde inning de score, maar het gros van de runs werd gescoord in de vierde (6) en zesde (5) slagbeurten.

Aanvallend blonken vooral Sicnarf Loopstok, Juremi Profar (homerun) en Jiandido Tromp uit met belangrijke honkslagen. Tromp maakte zijn officieuze debuut voor het Koninkrijksteam als linksvelder. De andere debutant in de selectie, Mike Groen, kwam ook in actie en gooide een shutout inning.

Uiteindelijk werd er met 17-1 gewonnen in een wedstrijd die vooral goed was om wat at bats en innings te maken in Mexico. Op maandagmiddag en op dinsdagochtend wordt nog een keer getraind in het Estadio Hermanos Serdan, waarna het OKT voor Team Kingdom of the Netherlands op woensdag om middernacht Nederlandse tijd begint met een wedstrijd tegen Venezuela.

Line Score

 123456789RHE
Team Kingdom of the Netherlands00161501317161
Mexico Navy00000100X170

Pitchers Team Kingdom of the Netherlands:
Lars Huijer 2 IP
Mike Bolsenbroek 1 IP
Kevin Kelly 1 IP
Mike Groen 1 IP
Juan Carlos Sulbaran 1 IP
Shairon Martis 1 IP
Franklin van Gurp 1 IP

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal