Honkbal

Opnieuw nederlaag tegen Venezuela, geen Spelen voor Koninkrijksteam

Foto: WBSC

Opnieuw nederlaag tegen Venezuela, geen Spelen voor Koninkrijksteam

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands hebben zich tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Mexico niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. In de halve finale van het Intercontinentale OKT, de laatste kans op plaatsing voor de Spelen, werd het Koninkrijksteam overklast door Venezuela. De mercy rule kwam er in de zevende inning al aan te pas: 10-0.

Net als op woensdag namen de Venezolanen al vroeg in de wedstrijd de voorsprong. In de eerste slagbeurt sloeg de ervaren voormalig Major Leaguer Hernan Perez met één uit een tweehonkslag. Jurrjens schakelde DH Danry Vasquez nog wel uit, maar moest vervolgens wel een RBI-single toestaan aan Alexander Palma.

In de derde inning was het opnieuw Palma die het Koninkrijksteam pijn deed. Hij sloeg met twee uit een bloop single naar het rechtsveld waarop de 2-0 kon scoren. Dat gebeurde overigens nadat Jurrjens met drie slag uit de inning leek te komen, maar de scheidsrechter gaf de pitch op Danry Vasquez wijd en Vasquez bereikte het eerste honk met een vrije loop. Dat bleek een belangrijk kantelpunt in de inning, want na de hit van Palma volgde een RBI-single van Luis Sardinas en daarna zelfs een 3-run homerun van Robinson Chirinos. De Venezolaanse catcher die vorig seizoen nog voor de Houston Astros speelde en dit jaar in Triple-A speelt voor de New York Yankees.

Laatste beetje hoop vervliegt

De homerun van Chirinos betekende het einde van de outing van Jurrjens. Hij werd vervangen door Lars Huijer, die deed wat hij moest doen. Hij hield de Venezolanen tegen en gaf zijn team een kans om terug te komen in de wedstrijd. De slagploeg kon echter niets bewerkstelligen tegen starter Henry Centeno, die een complete game shutout zou gooien.

Verder dan een walk (Polonius), een hit by pitch (de Caster), een infield broken bat single (Polonius) en een harde single (Bernadina) kwam de slagploeg niet. In de zevende slagbeurt van Venezuela werd Lars Huijer vervangen door Kevin Kelly, die een honkslag en een two-run homerun tegen kreeg en de volgende slagman met een vrije loop op het honk zette.

Bondscoach Meulens besloot Juan Carlos Sulbaran erin te brengen om voormalig Major League Hernan Perez uit te schakelen, maar de veteraan sloeg een breaking ball van Sulbaran in het linksveld over de hekken voor een walk-off homerun.

Daarmee kwam er via de mercy rule een einde aan de wedstrijd, het toernooi en de Olympische droom voor Team Kingdom of the Netherlands. De focus kan voor de spelers voor nu weer op hun competities, waarna er met Oranje in september weer een belangrijk Europees Kampioenschap gespeeld wordt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal