Honkbal

Tom de Blok tekent profcontract in Mexico

Foto: WBSC

Tom de Blok tekent profcontract in Mexico

Hij was de absolute uitblinker van het OKT voor Team Kingdom of the Netherlands afgelopen week en dat heeft Tom de Blok een contract opgeleverd in de Liga Mexicana de Beisbol. Hij zal in deze Mexicaanse competitie uitkomen voor de Pericos de Puebla, die hem van heel dichtbij – in hun eigen stadion – hebben kunnen scouten. Na Jair Jurrjens en Wendell Floranus wordt hij de derde actieve speler uit het Koninkrijk in de LMB.

Het is voor de 25-jarige rechtshandige werper de derde keer dat hij een profcontract tekent. Al op 17-jarige leeftijd tekende hij bij de Seattle Mariners, maar dat werd een kort avontuur. Hij keerde terug in de Hoofdklasse en ging met het Koninkrijksteam naar de World Baseball Classic van 2017. Daar speelde hij zichzelf opnieuw in de kijker met onder meer een goede outing in en tegen Japan. Hij tekende toen een contract bij de Detroit Tigers, bij wie hij tot vorig jaar onder contract stond. Hij reikte in de organisatie van de Tigers tot High-A bij de Lakeland Flying Tigers, maar was in 2020 (vanwege corona) en 2021 al weer speler van L&D Amsterdam, waar hij dit jaar de vierde perfect game uit de historie van de Hoofdklasse gooide en een ERA van 1.64 had.

Gescout

In een voor het Koninkrijksteam zeer teleurstellend verlopen OKT was de Blok met zijn sterke start tegen Dominicaanse Republiek een absoluut lichtpunt. Tegen een sterke lineup kreeg hij in 5.2 innings slechts twee runs tegen en gooide hij zes keer drie slag. Dat moet de scouts van Pericos de Puebla van zijn kwaliteiten overtuigd hebben. Met een fastball die de 94 mijl per uur aantikt, een scherpe slider en een changeup in zijn arsenaal heeft de Blok alles in zich om te slagen in Mexico.

Mocht hij vragen hebben over hoe het er in Puebla aan toe gaat dan kan hij altijd even bondscoach Hensley Meulens opbellen. ‘Sir Bam Bam’ speelde in 2002 namelijk zijn laatste seizoen als prof voor Pericos. Binnen het Koninkrijksteam zijn er nog wel meer spelers met ervaring in de LMB: Yurendell de Caster, Kalian Sams, Roger Bernadina en ook coach Sharnol Adriana speelden al eens in Mexico.

Bij Pericos de Puebla tekent de Blok een contract voor de rest van het seizoen als startende werper. Zijn eerste start krijgt hij aanstaande vrijdag in Estadio Hermanos de Serdan. Puebla staat momenteel op de tweede plaats in de zuidelijke divisie van de LMB.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal