Laura Wissink sloeg de enige homerun van de dag.

EK dames 2021

Koninkrijksteam in spannend duel langs Duitsland

Laura Wissink zette het Koninkrijksteam definitief op voorsprong met een 3-run homerun. Foto: Sascha Schneider

Koninkrijksteam in spannend duel langs Duitsland

Op de tweede dag van het EK Softbal in Italië stond Team Kingdom of the Netherlands vanavond tegenover Duitsland. Gisteren werd in de eerste groepswedstrijd met speels gemak van Oostenrijk gewonnen, maar duidelijk was vooraf al dat de Duitsers een sterkere tegenstander zouden zijn. Geen onbekende tegenstander, want juist de Duitse ploeg was in het afgelopen anderhalf jaar de enige tegenstander van het Koninkrijksteam. De wedstrijden in Nederland en Duitsland werden telkens relatief makkelijk gewonnen. Vanavond was het een stuk spannender: 9-6.

Vroeg in de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Al in de eerste inning sloeg Maxime van Dalen met een two-run double Britt Vonk en Brenda Beers over de thuisplaat. En ook verdedigend ging het prima. Ginger de Weert stond op de plaat geen enkele honkslag toe in drie inning en gooide zes maal drie slag.

Veldfouten

In de vierde inning nam Duitsland op het werpen van reliever Lisa Hop brutaal de voorsprong dankzij drie Nederlandse veldfouten, maar al in de gelijkmakende slagbeurt stelde Dinet Oosting met een homerun orde op zaken. Haar solo homerun bracht de tussenstand op 3-3.

Een inning later nam Oranje definitief afstand. Marielle Vleugels sloeg met haar RBI-double Cindy van der Zanden over de thuisplaat en de klap op de vuurpijl kwam niet veel later: een 3-run homerun van Laura Wissink die in center field over het hek vloog en de donkere avond in dook.

Donker

Donker werd het helemaal toen in de zesde inning opeens de lichtinstallatie uitviel. Net als in de halve finale van het EK van 2017 was het ongeveer een half uur helemaal donker. Na dit oponthoud leek Duitsland bezig met een comeback, maar na drie Duitse runs, sloeg Oranje direct terug in de gelijkmakende slagbeurt. Britt Vonk sloeg een leadoff triple en scoorde op de hit van Brenda Beers. Even later sloeg Jessie van Aalst een solo homerun en stond de einduitslag van 9-6 op het scorebord.

Het werd een moeizame, maar belangrijke overwinning voor het Koninkrijksteam, want zij hebben zich nu als groepshoofd voor de volgende ronde geplaatst. Morgen wordt nog wel de laatste wedstrijd van de eerste groepsfase gespeeld. De tegenstander is om 12.30 uur Litouwen, waar Oranje in 2017 ook al eens met ruime cijfers van won in een wedstrijd die je in de annalen niet meer terug zult vinden. Litouwen trok zich terug tijdens het toernooi en de overwinning werd geschrapt.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021