EK dames 2021

Koninkrijksteam sluit eerste groepsfase af met ruime overwinning

Tegen Litouwen werd vandaag met grote cijfers verslagen (Foto: Rein Merkx)

Koninkrijksteam sluit eerste groepsfase af met ruime overwinning

In het laatste duel uit de eerste groepsfase stond Team Kingdom of the Netherlands vandaag tegenover softbaldwerg Litouwen. De European Softball Federation heeft een aantal jaren geleden besloten om het deelnemersveld op EK uit te breiden. Dat heeft ertoe geleid dat de softbalsters van Oranje het in de eerste ronde van het EK nu op moesten nemen tegen onder meer Oostenrijk en Litouwen. Na de 16-0 overwinning op Oostenrijk afgelopen zondag werd er vandaag opnieuw met 16-0 gewonnen.

Het Koninkrijksteam had slechts twee slagbeurten nodig om tot deze score te komen. Al in de eerste slagbeurt scoorde Oranje 9 runs. De eerste twee runs stonden al op het scorebord zonder dat er een honkslag geslagen was. Vrije lopen, wilde worpen en een foute aangooi zorgden er al snel voor dat Britt Vonk en Brenda Beers konden scoren. RBI singles van Maxime van Dalen en Marielle Vleugels, RBI doubles van Lizzie Clarijs en Suka van Gurp en een RBI triple van Britt Vonk zorgden uiteindelijk voor de 9-0 voorsprong na de eerste inning.

In de tweede inning kwamen daar nog eens zeven runs bij met als hoogtepunt in die slagbeurt de solo homerun van Dinet Oosting, die met drie homeruns (één in elke wedstrijd tot nu toe) op dit moment het EK aanvoert met de meeste hekklappen. Elke Nederlandse slagvrouw kwam in deze wedstrijd op het honk. Alleen Jessie van Aalst en Brenda Beers sloegen geen honkslag. Zij kregen in hun enige plate appearance vier wijd.

Kirsten Scheele gooide voor het Koninkrijksteam een shutout. In drie innings kreeg zij één honkslag tegen en gooide zij 8 (!) keer drie slag. De volledige box score van deze wedstrijd vind je hier.

Het Koninkrijksteam was al voor deze wedstrijd als groepshoofd geplaatst voor de volgende ronde. De tweede ronde is een nieuwe groepsfase, waarin Oranje naar alle waarschijnlijkheid Frankrijk, Israël en de winnaar van de wedstrijd tussen Polen en Rusland (om 17.30 uur vanavond) treft. Morgen om 10.00 uur is Frankrijk dan de eerste tegenstander, waarna er om 17.30 uur tegen Israël gespeeld wordt, dat verrassend van Tsjechië won in de eerste ronde en ongeslagen bleef.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021