Het U 8 Koninkrijksteam won in 2018 de tweede titel op rij.

EK U18 2021

Selectie voor EK Honkbal U18 bekendgemaakt

Team Kingdom of the Netherlands U18 won de laatste twee EK's op rij.

Selectie voor EK Honkbal U18 bekendgemaakt

Team Kingdom of the Netherlands U18 speelt van 5 tot en met 11 juli het EK in Italië. Het is het eerste EK in deze leeftijdscategorie sinds 2018, toen het Koninkrijksteam in Italië Spanje in de finale met 6-3 versloeg om de Europese titel te pakken. Bondscoach Eric de Bruin heeft ook in 2021 de beschikking over een sterke selectie en reist vandaag met zijn team af naar Regensburg voor een trainingskamp.

Tijdens het EK is Oranje in de groepsfase ingedeeld bij Israël, Italië, Frankrijk en Litouwen. De nummers één en twee van deze groep plaatsen zich voor de halve finale. Italië is op papier natuurlijk de sterkste tegenstander, maar toen de twee de laatste keer tegenover elkaar stonden in de halve finale in 2018, won het Koninkrijksteam met 12-2.

Wedstrijdschema

DatumTijdThuisUitSpeelstad
Eerste ronde
Maandag 5 juli 202111.00 uurIsraëlNederlandMontegranaro
Woensdag 7 juli 202120.00 uurNederlandItaliëMacerata
Donderdag 8 juli 202116.00 uurFrankrijkNederlandMontegranaro
Vrijdag 9 juli 202115.00 uurNederlandLitouwenMacerata

Selectie

In de 20-koppige selectie zitten een paar hele bekende honkbalnamen. Zo zullen de kenners de namen Crouwel, Legito en van ’t Klooster zeker herkennen. Zoons Matis, Raydley en Koen van oud-internationals Mike, Railey en Dirk hebben de selectie voor het EK gehaald. Bondscoach Eric de Bruin en coaches Nick Stuifbergen, Danny Rombley en Brian Larmonie hebben in hun selectie de beschikking over 14 spelers met ervaring in de Nederlandse Hoofdklasse en hebben vanuit Curaçao Academy Rodmar Angela geselecteerd. Een andere opvallende naam is de naam van Cody Hendriks, een Nederlander die in Canada is opgegroeid en daar honkbalt. Hij zal vanaf komend seizoen in California college baseball spelen.

NaamTeamLeeftijd
Pitchers
Brandon HerboldCuraçao Neptunus16
Rick RizvicDSS/Kinheim17
Cody Hendriks (+IF)Okotoks Dawgs Academy (Canada)17
Koen van ’t KloosterHoofddorp Pioniers17
Dorian LippensL&D Amsterdam18
Connor PrinsL&D Amsterdam17
Mathijs OosterbeekHoofddorp Pioniers17
Stijn van der SchaafHCAW17
Catchers
Sem KuijpersDSS/Kinheim17
Mees Robberse (+ OF)Quick Amersfoort17
Luca PastorL&D Amsterdam18
Infielders
Matis CrouwelDSS/Kinheim16
Raydley LegitoL&D Amsterdam18
Emilson HaswellL&D Amsterdam17
Raphael SmeenkAmsterdam Pirates17
Sebastiaan van der HorstL&D Amsterdam18
Outfielders
Jesse VeldersHCAW18
Mart BlijlevenDSS/Kinheim17
Rodmar AngelaCuraçao Baseball Academy16
Paris Aguilera ZayasDSS/Kinheim17

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021