EK dames 2021

Oosting slaat opnieuw homerun in overwinning op Israël

Dinet Oosting sloeg een grand slam, haar vijfde homerun van het EK! (Foto: Rein Merkx)

Oosting slaat opnieuw homerun in overwinning op Israël

Voor Team Kingdom of the Netherlands stonden er in de tweede ronde vandaag twee wedstrijden op het programma. Na de overwinning op Frankrijk in de ochtend, moest de ploeg van bondscoach Ferenc Jongejan het aan het eind van de middag opnemen tegen Israël, dat in de eerste ronde verraste door Poule C, met daarin ook de Tsjechen, te winnen.

Tegen Israël begon Ginger de Weert op de plaat en zij bleek voor de Israëlische slagploeg nauwelijks te raken. In vier shutout innings kreeg zij slechts één honkslag tegen en gooide zij drie keer drie slag. Dat stelde de slagploeg in staat om al vroeg afstand te nemen. In de eerste inning kwamen Britt Vonk en Brenda Beers met vier wijd op het honk. Startend werpster Sydney Goldman zag haar verdediging de eerste nul maken toen Beers sneuvelde op het tweede honk op een grondbal van Jessie van Aalst, maar bleef problemen houden met haar controle. Maxime van Dalen werd geraakt door een worp en Britt Vonk kon het eerste punt scoren op een wilde worp.

Marielle Vleugels sloeg even later met een sacrifice fly het tweede Nederlandse punt over de thuisplaat. Het Koninkrijksteam werkte in de innings hierna aan het uitbreiden van de voorsprong en leunde daarbij op twee speelsters die het team eerder vandaag ook al naar de winst leidden. Cindy van der Zanden sloeg in de derde inning haar derde homerun van de dag, een two-run homerun naar het midveld, waarop ook Jessie van Aalst scoorde. Nadat Laura Wissink met een RBI-double in de vierde inning voor een 5-0 tussenstand had gezorgd, was het Dinet Oosting die het hoogtepunt van de wedstrijd liet optekenen.

In de gelijkmakende vijfde slagbeurt kwam zij aan slag met volle honken en mogelijk de laatste kans om tijdens dit toernooi 1-op-1 te blijven lopen met elke wedstrijd een homerun. Die druk bracht duidelijk het beste naar boven in de ervaren international. Met Jessie van Aalst, Annemiek Jansen en Wies Ligtvoet op de honken sloeg Oosting de bal in center field over het hek voor een walk-off grand slam. Haar vijfde homerun in vijf wedstrijden en de vijfde overwinning (9-0) in vijf wedstrijden voor het Koninkrijksteam, dat zich als nummer één in Poule F geplaatst heeft voor de Final Round Robin.

Morgen moet er om 10.00 uur nog wel gespeeld worden tegen Rusland, dat vandaag van zowel Frankrijk als Israël verloor. Om 20.00 uur speelt het Koninkrijksteam dan de eerste wedstrijd uit de laatste groepsfase. Dan is de nummer één van Poule E de tegenstander en de kans is groot dat dan de eerste ontmoeting met aartsrivaal Italië plaatsvindt. De laatste keer dat deze twee rivalen tegenover elkaar stonden op een EK wonnen de Italianen de EK finale van 2019. Hoog tijd voor revanche dus!

De wedstrijden zijn live te bekijken via www.baseballsoftball.tv, maar sinds vandaag ook met radiocommentaar te volgen van de mannen van Softbaldino via het Youtube-kanaal van SDTV!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021