EK dames 2021

Van der Zanden slaat Koninkrijksteam langs Frankrijk

2 homeruns en 5 RBI. Have a day Cindy van der Zanden! (Foto: Rein Merkx)

Van der Zanden slaat Koninkrijksteam langs Frankrijk

In de eerste wedstrijd van de tweede groepsfase van het EK Women’s Fastpitch Softbal stond Team Kingdom of the Netherlands vanochtend om 10.00 uur tegenover Frankrijk, dat in de eerste ronde tweede werd in Poule D. In de tweede ronde wordt in twee groepen van vier gestreden om de zes plaatsen in de derde ronde, de zogenaamde Final Round Robin. Een zege in de eerste wedstrijd was daarom vandaag erg belangrijk, want die betekent vrijwel zeker direct plaatsing voor de volgende ronde.

Heel brutaal namen de Fransen in de eerste inning een snelle voorsprong. Kimane Rogron startte de wedstrijd met een double, maar starter Lisa Hop leek dankzij een mislukte opofferingsstootslag op weg naar een clean inning. Verrassend genoeg besloten de Fransen ook met één uit een stootslag neer te leggen. De tweede nul viel op het eerste honk, maar met twee uit was het uiteindelijk Emilie Olivier die met een diepe tweehonkslag in het linksveld zorgde voor een Franse voorsprong.

Erop en erover

Vastberaden om de voorsprong gelijk terug te pakken startte het Koninkrijksteam aan zijn eerste slagbeurt en in no time stonden de honken vol met 0 uit. Britt Vonk (walk), Brenda Beers (single) en Jessie van Aalst (single) stonden op de honken toen cleanup hitter Maxime van Dalen een grondbal naar het tweede honk sloeg, waarop zij zelf sneuvelde, maar waarmee zij wel het gelijkmakende punt over de thuisplaat sloeg.

Dat bracht Cindy van der Zanden naar de thuisplaat met loopsters op het tweede en derde honk en van der Zanden zou uitgroeien tot de absolute beste speelster van de wedstrijd voor Oranje. In deze slagbeurt joeg zij de bal in het linksveld over de hekken voor een 3-run homerun en zo nam zij Beers en van Aalst mee over de thuisplaat voor een 4-1 voorsprong.

Homeruns

Dat was een voorsprong waar werpster Lisa Hop (4.0 IP, 4 H, 1 ER, 5 K’s) wel raad mee wist. De Fransen werden nauwelijks meer dreigend en dat gaf de slagploeg de kans om verder uit te lopen. Dat gebeurde al in de tweede inning toen Britt Vonk (triple) kon scoren op een wilde worp van pitcher Louise Le Chenadec, maar zou later gebeuren met welkome lange klappen.

In de derde inning sloeg Dinet Oosting een solo homerun, haar vierde homerun van het EK, en zo blijft zij knap 1-op-1 lopen tijdens dit toernooi. Twee innings later zorgde Cindy van der Zanden, daar is ze weer, voor de genadeklap voor de Fransen met een walk-off two-run homerun.

Van der Zanden was dus goed voor twee homeruns en vijf RBI in deze eerste wedstrijd van de tweede ronde en werd dus met recht Player of the Game!

Vanmiddag om 17.30 uur is Israël de tweede tegenstander van het Koninkrijksteam, dat de tweede ronde morgen afsluit met een wedstrijd tegen Rusland om 10.00 uur ’s ochtends. Op het moment van schrijven staat Israël in de vierde inning op een 3-1 voorsprong tegen de Russen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021