HB Hoofdklasse

HCAW herovert tweede plaats

HCAW herovert tweede plaats

Vier dagen nadat HCAW zijn tweede plaats in de hoofdklasse moest afstaan aan Twins Oosterhout, heeft de Bussumse ploeg die positie in het klassement heroverd. HCAW deed dat in een rechtstreeks treffen met de honkballers uit Oosterhout. Die wedstrijd werd pas in de tiende inning beslist. Quick Amersfoort boekte vanavond in Haarlem zijn derde overwinning van het seizoen.

Na het teleurstellend verlopen Olympisch kwalificatietoernooi in Mexico stond vanavond weer een volledig programma op de agenda. Uiteindelijk kwamen zes van de acht teams in actie, nadat werd besloten het duel tussen Hoofddorp Pioniers en L&D Amsterdam af te gelasten.

Het leverde drie spannende wedstrijden op, waarbij hekkensluiter Silicon Storks goed tegenstand wist te bieden tegen koploper Curaçao Neptunus. De nummer twee Twins Oosterhout en nummer drie HCAW hadden zelfs een verlenging nodig om tot een winnaar te komen.

Twins Oosterhout – HCAW

HCAW kwam vanavond in de derde inning op voorsprong nadat Bob van der Meer in zijn eerste wedstrijd sinds 16 mei met zijn honkslag twee ploeggenoten had binnengeslagen. Die voorsprong verdween in de zesde inning toen Twins Oosterhout viermaal scoorde op vijf hits. In de negende inning sleepte HCAW er alsnog een verlening uit. Na hits van Victor Draijer en Rodney Daal sloeg Linoy Croes zijn twee ploeggenoten met een tweehonkslag binnen voor de 4-4.

In de tiende inning bleek HCAW de sterkste ploeg. Jules Cremer opende de slagbeurt met een tweehonkslag en kon zijn ploeg op voorsprong brengen na een hit van Christopher Gé. Na twee vrije lopen stroomden de honken vol, waarna Gé zelf voor de 4-6 kon zorgen nadat pitcher Raf Cocu Kevin Dirksen raak gooide. Met twee strikeouts gooide Nick Keur (4-0-0-0 in 2 innings) het duel hierna in de tweede helft van de tiende inning uit.

 • Twins Oosterhout – HCAW: 4-6 (10 innings) | boxscore

Curaçao Neptunus – Silicon Storks

Silicon Storks opende het duel tegen Curaçao Neptunus vanavond in Rotterdam met runs van Brendly Martina en Yurdlon Martie na een tweehonkslag van Sheadlin Jamanika en een opofferingsslag van Kevin van Veen. In de gelijkmakende slagbeurt stelde Curaçao Neptunus echter direct orde op zaken. Na rake klappen van John Polonius (tweehonkslag), Gianison Boekhoudt en Dudley Leonora was de Haagse voorsprong alweer verdwenen: 3-2.

Pitcher Misja Harcksen stond pas de derde honkslag toe in de zevende inning en kwam toen met een dubbelspel uit de problemen. Omdat ook Twan Naessens een goede wedstrijd gooide, kwamen beide ploegen zes innings lang niet meer tot scoren. Na twee vrije lopen en twee veldfouten kreeg Neptunus in de achtste inning de kans zijn voorsprong uit te breiden tot 5-2. Met twee strikeouts zorgde pitcher Aaron de Groot er in de negende inning voor dat die voorsprong niet meer in gevaar kwam.

 • Curaçao Neptunus – Silicon Storks: 5-2 | boxscore

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort

In Haarlem boekte Quick Amersfoort zijn derde zege van dit seizoen. Daarmee neemt de Amersfoortse ploeg weer afstand van de laatste plaats. De bezoekers draaiden in de tweede inning een 1-0 achterstand om in een 1-4 voorsprong. Quick Amersfoort werd op weg geholpen door drie vrije lopen op rij en twee Haarlemse veldfouten. Nog eens vier vrije lopen op rij vergrootten in de vierde inning de voorsprong tot 1-6.

Door onder meer tweehonkslagen op rij van Tommy van de Sanden en Seb Visser kwam DSS/Kinheim in de vijfde inning terug tot 4-7. Beide teams scoorden hierna nog eenmaal, maar DSS/Kinheim wist de achterstand niet meer goed te maken voordat de wedstrijd na acht innings door de curfew-regel moest worden beëindigd.

 • DSS/Kinheim – Quick Amersfoort: 5-7 (8 innings) | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus  19-36
2. HCAW        19-27
3. Twins Oosterhout  19-26
4. L&D Amsterdam   18-23
5. DSS/Kinheim    19-12
6. Hoofddorp Pioniers 18-12
7. Quick Amersfoort  19-06
8. Silicon Storks   19-04

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse