EK dames 2021

Rusland geen partij voor ongeslagen Koninkrijksteam

Team Kingdom of the Netherlands is in de eerste twee rondes ongeslagen gebleven. (Foto: Rein Merkx)

Rusland geen partij voor ongeslagen Koninkrijksteam

Team Kingdom of the Netherlands heeft ook de tweede groepsfase van het EK Softbal ongeslagen afgesloten. In het laatste duel uit de tweede ronde bleek Rusland geen partij voor het sterke Koninkrijksteam, dat er in deze wedstrijd geen gras over liet groeien en al heel vroeg uitliep naar een 6-0 voorsprong.

Al in de eerste inning scoorde het Koninkrijksteam namelijk zes keer en daarbij had het aan drie clutch hits genoeg. Net als gisteren werd de slagploeg in het zadel geholpen door een paar vroege vrije lopen. In dit geval liepen de honken vol na vier wijd voor achtereenvolgens Vonk, Ligtvoet en van Dalen, waarna Cindy van der Zanden – ja, opnieuw Cindy van der Zanden, die inmiddels met 10 RBI in de top vijf van het toernooi staat – met een honkslag Vonk en Ligtvoet over de thuisplaat sloeg. Van Dalen sneuvelde na deze single wel op het derde honk, maar niet veel later was het Dinet Oosting die met een driehonkslag de voorsprong verdubbelde en van der Zanden en Vleugels (walk) binnen sloeg. Het vijfde (Oosting) en zesde (Wissink, walk) punt scoorden op de two-run double van Annemiek Jansen.

Aartsrivaal

Een inning later breidde het Koninkrijksteam de voorsprong uit naar 9-0 dankzij drie RBI-doubles van Marielle Vleugels, Laura Wissink en wederom Annemiek Jansen. Startend werpster Lisa Hop had drie innings lang niets te duchten van de Russische slagploeg. Pas nadat Britt Vonk in de top van de vierde slagbeurt met een 3-run homerun voor een 12-0 tussenstand had gezorgd, kregen de Russinnen vat op haar worpen. Verder dan de 2-run single van Milana Kozhina kwamen zij echter niet en zo stond na vier innings een 12-2 einduitslag op het scorebord.

Het nog ongeslagen Koninkrijksteam heeft zich als groepshoofd geplaatst voor de volgende ronde, de Final Round Robin, waarin vanavond om 20.00 uur het eveneens ongeslagen Italië de tegenstander is. Wie wint dit duel de titanen en mag zich even de beste van de twee aartsrivalen noemen? Je ziet het vanavond live via www.baseballsoftball.tv en beluister ook het commentaar van de mannen van Softbaldino via het Youtubekanaal SDTV!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021