EK U18 2021

Honkballers U18 spelen in laatste oefenwedstrijd voor EK gelijk

Sem Kuijper werd na afloop van het trainingskamp uitgeroepen tot Outstanding Player

Honkballers U18 spelen in laatste oefenwedstrijd voor EK gelijk

Team Kingdom of the Netherlands U18 heeft de voorbereiding op het EK afgesloten met een gelijkspel tegen Tsjechië. In een regenachtige Armin Wolf Arena in Regensburg, waar het team zich deze week voorbereidde op het EK, werd het 1-1.

De ploeg van bondscoach Eric de Bruin reist morgen af naar Macerata, waar het EK op maandag begint met een wedstrijd tegen Israël. Voordat het zover is werd er vanochtend nog een wedstrijd gespeeld en vanmiddag nog getraind.

In het laatste oefenduel was Rick Rizvic de startende werper voor het Koninkrijksteam. De lefty gooide drie sterke innings, maar kreeg in zijn laatste inning wel het eerste en enige Tsjechische punt tegen. Dat punt kwam tot stand via een bunt single, een doorgeschoten bal en uiteindelijk een RBI-infield single. Weinig hard contact dus voor de Tsjechen, maar de voorsprong was er en aanvallend kon Oranje er vroeg in de wedstrijd nog weinig tegenover stellen.

Met behulp van een foutje van de Tsjechische defensie kon Raydley Legito (vrije loop) in de gelijkmakende slagbeurt de 1-1 scoren. In de zesde en zevende slagbeurt drong de aanval van het Koninkrijksteam nog wel aan dankzij leadoff singles van Raphael Smeenk en Raydley Legito, maar tot scoren kwam Oranje niet meer.

Dat gold, mede dankzij uitstekend werpen van relivers Mathijs Oosterbeek en Cody Hendriks, echter ook voor de Tsjechen en zo eindigde de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK in een 1-1 gelijkspel.

Na afloop van de wedstrijd werden er door de coaching staff nog een aantal individuele prijzen uitgereikt voor het trainingskamp. Sem Kuijper werd uitgeroepen tot Outstanding Player, Mees Robberse werd de Beste Slagman en Dorian Lippens werd de Beste Werper.

Of het team klaar is voor het EK zullen we op maandag zien, wanneer Oranje het toernooi aftrapt in de groepsfase. In de groep treft het Koninkrijksteam naast Israël ook Italië (woensdag), Frankrijk (donderdag) en Litouwen (vrijdag). De nummers één en twee van de groep plaatsen zich voor de halve finale.

Pitchers Koninkrijksteam tegen Tsjechië:
Rick Rizvic (3) 2-1-4
Matthijs Oosterbeek (3) 4-0-2
Cody Hendriks (1) 2-0-1

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021