Manager Eric de Bruin.

EK U18 2021

Koninkrijksteam U18 verslaat Duitsland in oefenwedstrijd

Bondscoach Eric de Bruin kan tevreden terugkijken op de eerste oefenwedstrijd

Koninkrijksteam U18 verslaat Duitsland in oefenwedstrijd

Team Kingdom of the Netherlands U18 speelde op donderdag een oefenwedstrijd in en tegen Duitsland. In voorbereiding op het EK vertrok het team eerder deze week voor een trainingskamp naar Regensburg. Daar, in de Armin Wolf Arena, speelt het team twee oefenwedstrijden voordat het doorreist naar Italië. De eerste van twee wedstrijden werd op donderdag met 3-0 gewonnen van Duitsland.

Brandon Herbold was de startende werper voor het Koninkrijksteam en nog voordat hij de heuvel beklom, had zijn slagploeg hem al een 1-0 voorsprong bezorgd. Raphael Smeenk kreeg met één uit vier wijd en profiteerde van een foutieve pick off door in één keer door te lopen naar het derde honk. Mees Robberse sloeg hem met een honkslag naar het linksveld over de thuisplaat.

Herbold gooide drie sterke innings, waarin hij drie keer drie slag gooide en geen enkel punt toestond. In de vierde slagbeurt verdubbelde Luca Pastor de voorsprong met een diepe solo homerun in het linksveld. Het was al zijn tweede honkslag van de wedstrijd, want in de tweede inning had hij al een tweehonkslag geslagen.

Solide veldspel, goede pitching

Stijn van der Schaaf verving Herbold op de heuvel en deed dat goed. In de vijfde inning gooide hij zelfs drie keer drie slag. Hij zou in drie shutout innings uiteindelijk vijf strikeouts gooien en zag zijn team toen zijn outing erop zag in de zevende en laatste inning (bij jeugdtoernooien worden tegenwoordig wedstrijden van zeven innings gespeeld) nog een derde punt scoren. Sebastiaan van der Horst opende die slagbeurt met een honkslag en schoof op de grondbal van Cody Hendriks naar het tweede honk en op de honkslag van pinch-hitter Mart Blijleven naar het derde honk. Een mislukte pick off op het derde honk stelde hem in staat om het derde en laatste punt van de wedstrijd te scoren.

Closer Koen van ’t Klooster gooide de wedstrijd in het slot, zette de goede wedstrijd van zijn voorgangers voort en pakte de save. Bondscoach Eric de Bruin en pitching coach Nick Stuifbergen kijken waarschijnlijk zeer tevreden terug naar deze eerste oefenwedstrijd, waarin de pitching en het veldspel uitstekend waren. Morgen speelt Oranje nog een oefenwedstrijd tegen Tsjechië voordat op 5 juli het echte werk begint.

Slagmensen Koninkrijksteam:
Mart Blijleven 1 uit 1 (single / HBP)
Luca Pastor 2 uit 3 (double / homerun)
Sebastiaan van der Horst 1 uit 3
Mees Robberse  1 uit 4

Pitchers Koninkrijksteam:
Brandon Herbold (3) 3-1-3
Stijn van der Schaaf (3) 5-1-1
Koen van ’t Klooster (1) 0-0-1

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2021