HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam wint na verlenging

Scott Prins (links) en Naut Kragt.
Foto's: © Martine van Wely/MvW Fotografie en Robert Bos

L&D Amsterdam wint na verlenging

Denzel Richardson heeft vanavond L&D Amsterdam in de verlenging naar een overwinning op Hoofddorp Pioniers geslagen. Met pas de zesde honkslag van de wedstrijd sloeg hij Gilmer Lampe voor het enige punt van het duel over de thuisplaat. Richardson en Lampe sloegen vanavond samen vier van de zes honkslagen dit duel.

Hoofddorp Pioniers en L&D Amsterdam haalden vanavond hun wedstrijd in die gisteren niet door kon gaan. De wedstrijd werd een pitchersduel tussen twee van meest talentvolle pitchers uit de hoofdklasse.

Scott Prins (2-3-2-2 in 7 innings) van Hoofddorp Pioniers en Naut Kragt (6-3-1-0 in 8 innings) van L&D Amsterdam speelden in 2019 met het Koninkrijksteam samen op het U18 wereldkampioenschap in Zuid-Korea. Vanavond stonden ze voor het eerst in de hoofdklasse tegenover elkaar. Dat leverde een interessant duel op waarbij de twee pitchers samen maar drie honkslagen toestonden.

Puntloos

Mede daardoor bleef de wedstrijd negen innings lang puntloos. Pioniers kwam vanavond niet verder dan een honkslag van Duco Nuijten. De thuisploeg kreeg alleen in de vijfde en achtste inning een loper op het tweede honk.

L&D Amsterdam kreeg in de zevende inning voor het eerst een serieuze kans. Dat gebeurde nadat Delano Selassa (veldfout) en Rashid Gerard (honkslag) op de honken waren gekomen. Met geen enkele uit op het scorebord in deze slagbeurt hield Pioniers zijn tegenstander nog wel van het scoren. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor midvelder Bodhi de Vreede die heel knap een moeilijke vangbal maakte.

Nieuwe kans

In de achtste inning volgde een nieuwe kans. Nu sloeg Gilmer Lampe met één man uit een driehonkslag. De nieuwe Pioniers-pitcher Lucca van der Schouw gooide hierna opzettelijk vier wijd op Denzel Richardson en Kenny Berkenbosch, waarna twee vangballen een einde maakten aan het Amsterdamse gevaar. Daarmee werd wel een verlenging noodzakelijk.

Ook in de tiende inning kwam het gevaar van Amsterdamse zijde. En opnieuw startte Lampe de aanval. Nu met zijn tweede hit en een gestolen honk. Nadat ook Richardson zijn tweede honkslag sloeg, kon Lampe het winnende punt scoren. Kevin Geestman (3-0-0-0 in 2 innings) stond hierna in de tweede helft van tiende inning geen tegenstander meer toe op de honken om de 0-1 voorsprong vast te houden en de winst veilig te stellen.

 • Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam: 0-1 (10 innings) | boxscore

Klassement

1. Curaçao Neptunus  19-36
2. HCAW        19-27
3. Twins Oosterhout  19-26
4. L&D Amsterdam   19-25
5. DSS/Kinheim    19-12
6. Hoofddorp Pioniers 19-12
7. Quick Amersfoort  19-06
8. Silicon Storks   19-04

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse