Honkbal

Andruw Jones in coaching-staff All-Star Futures Game

Andruw Jones in coaching-staff All-Star Futures Game

Oud-international Andruw Jones is opgenomen in de coaching-staff voor de Futures Game. Hij is na Bert Blijleven de tweede coach van het Koninkrijksteam die een uitnodiging voor deze wedstrijd heeft ontvangen. Eén van de andere coaches wordt Rachel Balkovec, die eerder ook actief was in Nederland.

De 2021 SiriusXM All-Star Futures Game wordt op zondag 11 juli gehouden op het Coors Field in Denver (Colorado) en maakt deel uit van de festiviteiten rondom de jaarlijkse All Star Game van Major League Basebal, dit jaar op dinsdag 13 juli. Het wordt de 22e keer dat deze wedstrijd tussen de grootste talenten uit de Minor Leagues wordt gehouden sinds de eerste editie in 1999.

Volgende week gaat voor de tweede keer de Futures Game tussen de American League Futures, met onder meer Spencer Torkelson en Adley Rutschman en de National League Futures. Managers voor de twee teams zijn Vinny Castilla (NL Futures Team) en LaTroy Hawkins (AL Futures Team). Andruw Jones is als hitting-coach toegevoegd aan de National League Futures, een rol die hij ook heeft vervuld voor het Nederlands Koninkrijksteam. Jones speelde zeventien seizoenen in de Major League, kreeg tien Gold Glove Awards en nam vijf keer deel aan de All Star Game.

Eerste vrouwelijke coach

Jones volgt daarmee het voorbeeld van Bert Blijleven, die eerder ook als coach deelnam aan de Futures Game. De pitching-coach van het Nederlands Koninkrijksteam was in 2014 manager van het Team World tijdens de Futures Game. Hitting-coach bij de American League Futures wordt Rachel Balkovec. Zij wordt daarmee de eerste vrouwelijke coach in de historie van de Futures Game. Balkovec is momenteel Minor League Hitting Coach voor de organisatie van New York Yankees. In 2018 en 2019 was ze actief in Nederland, waar zij trainer was voor de nationale jeugdselecties.

Tot en met 2018 was de All-Star Futures Game een wedstrijd tussen een US Team en World Team, waarvoor verschillende spelers uit het Nederlands Koninkrijk een uitnodiging ontvingen. Evert-Jan ’t Hoen was in 1999 de eerste. Hij werd gevolgd door Wladimir Balentien (2006 en 2007), Rick van den Hurk (2007), Shairon Martis (2008), Juan Carlos Sulbaran (2009), Jurickson Profar (2011 en 2012), Xander Bogaerts (2012 en 2013) en Ozzie Albies (2015). In 2018 nam Carter Kieboom deel aan de All-Star Futures Game.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal