HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus pakt langste serie overwinningen

Foto: © Robert Bos

Curaçao Neptunus pakt langste serie overwinningen

Curaçao Neptunus heeft dit weekeinde twee overwinningen op hekkensluiter Silicon Storks aan zijn totaal toegevoegd. Dat waren al de elfde en twaalfde opeenvolgende overwinning voor de Rotterdamse koploper, waarmee Neptunus nu de langste serie overwinningen in de hoofdklasse heeft van dit seizoen.

Curaçao Neptunus klaarde zowel zaterdag als zondag de klus tegen Silicon Storks in zeven innings. Dat was geen verrassing. De Rotterdamse ploeg is dit seizoen oppermachtig in de hoofdklasse en heeft een voorsprong van elf punten op nummer twee HCAW.

Tot dusver verloor Curaçao Neptunus alleen van Hoofddorp Pioniers. Sinds die nederlaag op 16 mei werden twaalf wedstrijden op rij gewonnen. Daarmee verbeterde de ploeg van hoofdcoach Ronald Jaarsma dit weekeinde het seizoensrecord van Twins Oosterhout, dat tussen zaterdag 8 mei en zondag 30 mei in totaal tien wedstrijden op rij won.

Voor de Rotterdammmers sloeg Dwayne Kemp (.400) dit weekeinde drie honkslagen, scoorde vier runs en bracht drie punten over de thuisplaat. Daarmee gaat de speler van Curaçao Neptunus nu aan de leiding in de klassementen voor het hoogste slaggemiddelde, de meeste honkslagen, runs en binnengeslagen punten.

Curaçao Neptunus – Silicon Storks

Zaterdag sloeg Curaçao Neptunus vier tweehonkslagen. Op de eerste sloeg John Polonius twee spelers binnen in de tweede inning. Even later stuurde Dashenko Ricardo zelfs drie ploeggenoten over de thuisplaat met zijn tweepitter. Met vier Rotterdamse runs in de eerste en nog eens zes in de tweede was de wedstrijd vroeg beslist.
In de vierde inning sloeg ook Stijn van der Meer met een tweehonkslag drie punten binnen. Zeven vrije lopen, waaronder vier keer geraakt werper, en een paar wilde worpen zorgden in de zesde inning voor nog eens zeven punten voor Curaçao Neptunus waarmee de wedstrijd was gespeeld: 0-21.

Ook zondag was het duel na zeven innings klaar. Curaçao Neptunus verzamelde in de eerste vier innings al dertien runs voor de 13-1 overwinning. Joran Berkhout zorgde met een solohomerun in de derde inning voor het enige punt voor Silicon Storks. Voor Neptunus scoorde Stijn van der Meer (4 uit 4) vier punten, terwijl Dwayne Kemp (2 uit 4) drie runs had.

 • Silicon Storks – Curaçao Neptunus: 0-21 (7 innings) | boxscore
 • Curaçao Neptunus – Silicon Storks: 13-1 (7 innings) | boxscore

Twins Oosterhout – HCAW

Pitcher Lars Huijer (8-1-2-0) was zaterdag voor HCAW een klasse apart. Hij liet de slagploeg van Twins Oosterhout zeven innings lang kansloos. Pas nadat Huijer op de heuvel was vervangen, sloeg Shurman Marlin met een solohomerun het enige punt voor zijn ploeg binnen. Op dat moment had HCAW al een 5-0 voorsprong na runs in de tweede, vierde en zesde inning. Kevin Nieveld (2 uit 3) en Julian Goins sloegen elk twee punten binnen.

De wedstrijd tussen Twins Oosterhout en HCAW op zondag werd door de regen in de tweede helft van de tweede inning bij een 2-2 tussenstand gestaakt. Twins Oosterhout had op dat moment op Sportpark De Slotbosse Toren lopers op het eerste en tweede honk met één man uit.

 • HCAW – Twins Oosterhout: 5-1 | boxscore

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam

Net als hun onderlinge wedstrijd op vrijdagavond bleef ook zaterdag de wedstrijd tussen L&D Amsterdam en Hoofddorp Pioniers lang puntloos. Pas in de vijfde inning braken de Amsterdamse honkballers de wedstrijd open na hits van Delano Selassa en Mick Vos. Uiteindelijk scoorde L&D Amsterdam deze inning drie innings en verdubbelde de thuisploeg de voorsprong een inning later. Hoofddorp Pioniers kon dat verschil niet meer goedmaken, waardoor L&D Amsterdam de winst met 7-2 naar zich toetrok en daarmee in het klassement weer klom naar de derde plaats.

De derde overwinning volgde op zondag. Mick Vos en Niels van Weert sloegen elk een punt binnen in zowel de tweede als vijfde inning, terwijl Kalian Sams (.200) in de derde inning zijn eerste homerun van het seizoen sloeg. Dat was voldoende voor een 2-5 winst op Hoofddorp Pioniers. Bij de Amsterdamse club maakte vandaag international Sicnarf Loopstok zijn debuut in de hoofdklasse.

 • L&D Amsterdam – Hoofddorp Pioniers: 7-2 | boxscore
 • Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam: 2-5 | boxscore

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort

Quick Amersfoort en DSS/Kinheim deelden dit weekeinde de punten. Zaterdag diende Quick Amersfoort de grootste schade toe in de vierde inning (zes punten) en vijfde inning (vier punten), waarin Taylor Clemensia raak sloeg voor een driepunten-homerun. Daarmee draaide de thuisploeg een 2-5 achterstand om in een 12-5 voorsprong. Beide ploegen scoorden in het restant van het duel nog eenmaal, maar DSS/Kinheim kon het zijn tegenstander geen enkel moment meer echt lastig maken. Bij Quick Amersfoort nam Stijn Bruins Slot in de vierde inning het pitchen over van starter Maverich Lourens. Dat bleek een goede zet. Bruins Slot stond in de laatste zes innings nog maar één punt toe.

Koen Halderman (2 uit 3) en Donny Kuijper (2 uit 3) voorkwamen zondag een sweep. Zij zorgden samen voor zes van de acht Haarlemse punten in de 8-3 overwinning op Quick Amersfoort. Halderman sloeg in de eerste inning met volle honken een driehonkslag. De Amersfoortse bezoekers kwamen in de vierde inning weer op gelijke hoogte, maar met nog eens vier runs in de gelijkmakende vierde inning trok DSS/Kinheim definitief de wedstrijd naar zich toe.

 • Quick Amersfoort – DSS/Kinheim: 13-6 | boxscore
 • DSS/Kinheim – Quick Amersfoort: 8-3 | boxscore

Klassement na 7 speelrondes

1. Curaçao Neptunus  21-40
2. HCAW        20-29
3. L&D Amsterdam   21-29
4. Twins Oosterhout  20-26
5. DSS/Kinheim    21-14
6. Hoofddorp Pioniers 21-12
7. Quick Amersfoort  21-08
8. Silicon Storks   21-04

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse