Sicmarf Loopstok tijdens het Europees/Afrikaans OKT in 2019.

HB Hoofdklasse

International Loopstok debuteert in hoofdkasse

Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

International Loopstok debuteert in hoofdkasse

L&D Amsterdam heeft international Sicnarf Loopstok aan zijn selectie toegevoegd. De voormalig profhonkballer reisde na afloop van het Olympisch kwalificatietoernooi mee terug naar Nederland en maakte vandaag zijn debuut in de hoofdklasse voor de Amsterdamse kampioen.

De 28-jarige Loopstok debuteerde vandaag in de negende inning als pinch-hitter voor L&D Amsterdam in de hoofdklasse in de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers. Hij kreeg vier wijd in zijn eerste en enige slagbeurt. Loopstok speelde de tweede helft van de negende inning uit als eerste honkman. De Arubaanse ex-prof is voor L&D Amsterdam ook beschikbaar tijdens de European Champions Cup later deze maand.

Loopstok komt sinds 2018 uit voor het Nederlands Koninkrijksteam. Hij maakte voor het eerst zijn opwachting voor de nationale ploeg tijdens de Super6 in dat jaar. Op dat toernooi werd de Arubaanse catcher direct uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Cleveland Indians

Met het Koninkrijksteam nam hij hierna ook deel aan het Europees kampioenschap in 2019, de Premier12 in 2019 en de Olympische kwalificatietoernooien in 2019 en 2021.

Tussen 2013 en 2019 speelde Loopstok zeven seizoenen als profhonkballer in de organisatie van Cleveland Indians. De Arubaan bereikte in 2018 Double A-niveau. In 2016 en 2018 kwam hij in twee wedstrijden uit voor de hoofdmacht van Cleveland Indiands tijdens Spring Training. Eind 2019 tekende de Arubaan een profcontract voor Lincoln Saltdogs, de club uit de onafhankelijke American Association. Maar door onder meer de coronapandemie kwam Loopstok nog niet uit voor deze club.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse